TILANNEHUONE

Xabi Alonso ottaa ohjat Leverkusenissa

05.10.2022 21:00

Xabi Alonso ottaa ohjat Leverkusenissa

Leverkusen on Xabi Alonson suurin valmennushaaste tähän asti.©AOP

Jalkapallo

Saksan Bundesliigan Bayer 04 Leverkusen vaihtaa valmentajaa. Gerardo Seoane saa lähteä ja tilalle astuu häikäisevän peliuran tehnyt Xabi Alonso, 40. Espanjalainen päätti oman peliuransa 2017 Bayern Münchenissä, mutta hän on pelannut urallaan myös Real Madridissa ja Liverpoolissa. Valmentajana hän on toiminut peliuransa jälkeen Real Madridin U14 -joukkueessa ja Real Sociedadin reserveissä. Alonson sopimus saksalaisjoukkueen kanssa kestää 2024 asti.

Sveitsiläinen Seoane aloitti Leverkusenissa vasta viime vuonna. Seuran urheilujohtajan Simon Rolfesin mukaan Seoane sai nyt potkut joukkueen heikkojen tulosten vuoksi. Leverkusen on Bundesliigassa vasta 17:s, eli toiseksi viimeinen.

”Tunnen Leverkusenin pelaaja ajoiltani Saksassa erinomaisena seurana. Bayer 04:llä on aina ollut loistavia pelaajia, ja myös nykyisessä joukkueessa on paljon laatua”, Alonso toteaa seuran tiedotteessa.

”Keskusteluissani seuran kanssa kävi nopeasti selväksi, että nykyisestä vaikeasta tilanteesta huolimatta tavoitteet ovat yhä kunnianhimoiset. Olen erittäin innoissani tästä tehtävästä ja olen varma, että onnistumme.”

Leverkusenin kapteenina pelaa suomalaismaalivahti Lukas Hradecky, joka teki seuran kanssa elokuun lopussa jatkosopimuksen. Uusi jatkosopimus pitää maalivahdin seurassa kesäkuuhun 2026 asti.