Zibanejad Rangersin tähtenä NHL-avauksessa

12.10.2022 07:44

Mika Zibanejad oli pelipäällä kauden avauksessa.©AOP

NY Rangers avasi NHL-kautensa voittoisasti tiistaina. Rangers voitti kotonaan Madisonilla Tampa Bay Lightningin luvuin 3-1. Ottelun hahmo oli Mika Zibanejad, joka iski kahdesti.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta siinäkin Rangers oli niskanpäällä. Joukkue voitti laukaukset 14-8. Toisen erän alussa Zibanejad onnistui maalinteossa alivoimalla. Syöttäjinä ensimmäiseen osumaan olivat Jacob Trouba ja K’Andre Miller. Tampan Steven Stamkos tasoitti pelin 1-1:een erän puolivälissä ylivoimalla Nikita Kucherovin ja Brayden Pointin kanssa.

Kolmannen erän alussa Zibanejad iski uudelleen. Tällä kertaa ylivoimalla ja Artemi Panarinin ja Chris Kreiderin avustamana. Lopppulukemat 3-1 varmisti Barclay Goodrow päätöserän puolivälin tuntumassa.

Igor Shestjorkin teki Rangersin maalilla ottelussa 26 torjuntaa. Andrei Vasilevskiyllä oli kiireisempää. Hän koppasi 36 kiekkoa. Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko pelasi illan esityksessä ykköskentässä reilut 13 minuuttia, mutta ilman tehoja.

Tampan päävalmentaja Jon Cooper totesi ottelun jälkeen, että joukkueen erikoistilannepelaaminen ei ollut nyt yhtään kohdallaan ja se ratkaisi pelin.

Tiistai-illan toisessa NHL-kamppailussa Vegas Golden Knights kohtasi Los Angelesissa Kingsin. Tasaisen ottelun voitti Golden Knights maalein 4-3.