Veikkausliigan All Starsissa iso yllätys – ykköstähdistöön mahtuu vain yksi HJK:n pelaaja

Loistokauden pelannut Lee Erwin sai Teemu Tainiolta halauksen Hakan europaikan varmistuttua sunnuntaina.

JalkapalloVeikkausliiga

Veikkausliigan All Starsissa iso yllätys – ykköstähdistöön mahtuu vain yksi HJK:n pelaaja

Veikkausliiga-kausi on viimeistä laukausta ja syöttöä myöten paketissa. On aika valita kauden parhaat.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 31.10.2022 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigan tähdistöjoukkueiden valinta paljastaa yhden erikoisen piirteen tässä kaudessa. Vaikka  HJK voitti mestaruuden ja selvitti tiensä upeasti Eurooppa-liigaan ja vaikka sillä onkin Veikkausliigan paras ja laajin materiaalin, lähes jokaiselle pelipaikalle löytyy tähdistöjoukkuevalinnoissa parempi vaihtoehto kuin Klubin pelaaja.

Veikkausliigan All Stars -joukkueeseen mahtuu itse asiassa vain yksi HJK:n pelaaja – maalivahti Conor Hazard. Hänkin aloitti kautensa hieman haparoiden, mutta loppukauden terästäytyminen nosti Hazardin Veikkausliiga-kauden parhaaksi maalivahdiksi ohi Hongan Maksim Rudakovin.

Eikä tilanne muutu paljoa edes kakkostähdistöjoukkueessa. David Browne ja Miro Tenho pelasivat molemmat erinomaisen kauden ja ovat vähintään kakkostähdistöjoukkueen pelaajia.

Eniten All Stars -joukkueessa on pelaajia Hongasta, peräti viisi. Hieno saavutus, mutta samalla uhkaava saavutus. Honka tuskin saa pidettyä tämän tason pelaajia kovin pitkään Tapiolassa.

Vuoden maalivahti

Vielä elokuussa valinta olisi kohdistunut Hongan Maksim Rudakoviin, mutta kauden loppu nosti Vuoden maalivahdiksi HJK:n 24-vuotiaan Conor Hazardin. Hazard teki alkukaudesta kunniaa sukunimelleen, mutta paransi otteitaan ja lopulta pohjoisirlantilainen oli keskeinen osa HJK:n nousua mestariksi ja eurokenttien menestystarinaa. Toki Hazardille sattui esimerkiksi Bulgariassa Ludogoretsia vastaan lipsahdus, mutta kokonaisuudessaan hän muodosti Rudakovin ja KuPSin Johannes Kreidlin kanssa Veikkausliigan kovimman maalivahtitrion. Plusmaininta kaikille maalivahdeille siitä, että maalivahtien taso oli tällä kaudella erinomainen.

Vuoden puolustaja

Veikkausliigassa oli myös lukuisia hyviä puolustajia. KuPSín Diogo Tomas ja Paulo Ricardo olivat Veikkausliigan eliittitoppareita, Miro Tenho pelasi erinomaisen kauden Klubissa ja myös vanha herra Rafinha oli useissa otteluissa AC Oulun paras pelaaja, vaikka ikä alkaakin jo nelosella.

Vuoden puolustaja on kuitenkin Hongan Aldayr Hernandez. Kolumbialainen hukkui hieman viime kaudella HIFK:ssa, mutta tällä kaudella hän nousi Hongassa johtavaksi toppariksi ja otti Konsta Rasimuksen paikan vasempana topparina. Hernandez oli kivikova pelaaja alaspäin ja pystyi myös avaamaan peliä laadukkaasti. Muutama naksu lisää Vasaran oppeja ja Hernandez viedään muihin ympyröihin.

Vuoden keskikenttäpelaaja

Keskikenttäpelaajan valinta on itselleni mieluisin valinta, mutta samalla myös vaikein valinta. Veikkausliigassa oli tälläkin kaudella paljon hyviä keskikenttäpelaajia ja Vuoden keskikenttäpelaajaksi voisi valita useammankin pelaajan. Kysymys on siksi myös siitä, mitä asiaa valinnassa painottaa. Itse painotan sitä, millainen pelaaja on jalkapalloilijana kokonaisvaltaisessa tarkastelussa.

Tällä painatuksella valinta kohdistuu Hongan Kevin Janseniin. Hänen työkalupakkinsa jalkapalloilijana on erittäin laadukas ja monipuolisin koko Veikkausliigassa – ja siksi hän nousee hyvien keskikenttäpelaajien vertailussa ykköseksi.

Vuoden hyökkääjä

Valitsin jo aiemmin Vuoden pelaajaksi Hakan Lee Erwinin, jolloin hän on automaattisesti myös Vuoden hyökkääjä. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jos pelaaja valitaan Vuoden pelaajaksi, etteikö hän olisi myös omalla pelipaikallaan kauden paras pelaaja. Vai onko tässä joku muu logiikka? Ainakaan minulle sellainen logiikka ei aukea.

** Julkaisemme All Stars -miehistöt yleisön pyynnöstä korjattuna – tosin vain ulkoasun osalta. Pelaajia emme eriävistä mielipiteistä huolimatta ole vaihtaneet.

Veikkausliigan Vuoden All Stars

 

Veikkausliigan kakkostähdistö

 

Vuoden Veikkausliiga-pelaaja