Veteraanigurun palkkaaminen saattaa silottaa uuden tallin tietä formula ykkösiin

Formula 1

Veteraanigurun palkkaaminen saattaa silottaa uuden tallin tietä formula ykkösiin

Andrettin F1-talli palkkasi tallin taustavoimiin legendaarisen teknisen virtuoosin Pat Symondsin. Sen toivotaan avaavan portteja formula ykkösiin hieman suuremmiksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 23.5.2024 | KUVAT Red Bull Content Pool

Andrettin F1-talli kohautti tällä viikolla kiinnittämällä talliin Renaultin ja Williamsin aikanaan tähtimenestykseen siivittäneen teknisen osaajan Pat Symondsin.

70-vuotias taituri liittyy talliin konsultin ominaisuudessa ja työskentelee pian Andretti-tallin Silverstonen yksikössä.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää hankintaa loistokaappauksena.

”Hän on todella loistava hankinta. Symonds on aiemminkin näyttänyt, että hänen kädenjälkensä on pitkällä aikavälillä erittäin menestyksellistä. Valtteri Bottas ajoi useamman palkintopallisijan vahvalla Williamsilla, jossa vaikutti juuri oli Symondsin ajatukset”, Mustakari sanoo.

”Sitä ei tiedetä vielä, tuleeko Symondsista ikinä Andrettin ja Cadillacin yhteisyritystallissa teknistä johtajaa, koska talli ei ole vielä päässyt edes mukaan MM-sarjaan. Uskon, että Symondsin tehtävänä on näin aluksi kouluttaa tallin nykyistä henkilökuntaa F1-sarjan tavoille.”

”Tietenkin Andretti toivoo myös salaa, että Symondsilla on seitsemän vuoden FIA-uransa jälkeen sen verran lihaksia, että ovi MM-sarjaan saataisiin jälleen isommalle rakoselle.”

F1-sarja menetti juuri toisen teknisen osaajan, kun 65-vuotias Adrian Newey kyllästyi Red Bullin valtavääntöön ja irtisanoutui. Hän ei ole vielä kertonut jatkosuunnitelmistaan.

Symonds on puolestaan paininut pitkään teknisten sääntöjen kanssa FIA:ssa.

”Kyllä nämä vanhat äijät ovat pitäneet itsensä tiukasti kiinni nykyajassa ja F1-kehitystyön ymmärtämisessä mukana, ja osaaminen on molemmilla edelleen huippuluokkaa. Newey saattaa nyt jopa lopettaa F1-uransa matkattuaan maailmaa ympäri parikymmentä vuotta, mutta tallityöskentely kutkuttelee selvästi yhä Symondsia, joka oli välillä muissakin hommissa.”

”Joka tapauksessa iso plussa Anderettin ja Cadillacin hankkeelle ja koko lajille”, Mustakari sanoo.