Viime kevään yllättäjä on aloittanut myös uuden Liiga-kauden rymistellen

Joose Antonen (vas), Charle-Edouard D'astous ja Linus Andersson tekivät lauantaina silppua HIFK:sta.

JääkiekkoLiiga

Viime kevään yllättäjä on aloittanut myös uuden Liiga-kauden rymistellen

HIFK:n lauantaina tyrmännyt KooKoo on aloittanut kautensa vahvasti. Päävalmentaja Olli Salon mukaan KooKoo on tällä kaudella tiivis nippu.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 28.9.2022 | KUVAT All Over Press

Viime kaudella pronssiotteluun asti sensaatiomaisesti edennyt KooKoo on ottanut erinomaisen startin alkaneeseen kauteen. Tiistain otteluiden jälkeen KooKoo on Liigassa kolmantena. Edellä ovat vain Ilves ja TPS.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo on tyytyväinen joukkueensa starttiin.

”Kauden alkumme on ollut monella tapaa sitä, mitä odotin ja joukkue on pystynyt tekemään juttuja niin kuin on ajateltu, vaikka taso Liigassa on koventunut”, Salo huomauttaa.

Myös pelaajarintamalla on tullut isoja onnistumisia. KooKoon uusi ruotsalaishyökkääjä Linus Andersson on Liigan pistepörssiässä tehtyään viidessä ottelussa tehot 3+5. Heikki Liedes on pistepörssissä 11:s ja Joose Antonen 12:s.

Yhtenä tekijänä hyvässä kauden avauksessa Salo näkee onnistuneet vahvistukset. Hän oli itse mukana miettimässä vahvistuksia ja antoi jokaiselle hankinnalle siunauksen.

”Teimme lähtökohtaisesti hyviä pelaajahankintoja. Kausi on kuitenkin vasta aluillaan ja vasta aika näyttää onnistumisen tällä saralla”, Salo rauhoittelee.

Salon mukaan hänen joukkueensa on jo nyt tiivis nippu. KooKoossa pelataan joukkueelle.

”Meillä on jätkiä, jotka haluavat eteenpäin. Henki on joukkueessa hyvä ja tyyppeinä he ovat ihan loistavia. Meillä on tiivis porukka heti näin kauden alusta asti.”

KooKoo on onnistunut maalinteossa. Joukkue on pelaamissaan viidessä ottelussa tehnyt 18 maalia. Omissa on kolissut kymmenen kertaa. Viime lauantaina KooKoo kävi Helsingissä viimeistelemässä peräti viisi maalia.

Ottelu Nordiksella päättyi KooKoon voittoon 5-1.

”Olemme olleet tehokkaita ja otan sen positiivisena vastaan. Olimme myös Helsingissä todella tehokkaita. Numerot ovat siitä pelistä mitä ovat, mutta oikeasti se oli tiukka peli. Se olisi voinut kääntyä toisen erän alussa myös HIFK:lle. Mutta kestimme vaikeat hetket ja puolustimme hyvin.”

KooKoon peli ei suinkaan ole valmista viiden pelatun ottelun jälkeen. Pienen suostuttelun jälkeen Salo avaa hieman tässä vaiheessa kehityslistalla olevia asioita.

”Monia pieniä asioita siellä PAPPissa. Miten halutaan pelata tiettyjä tilanteita puolustustilanteissa ja kiekollisen pelin rytmittämistä. On juttuja mitä pitää kohentaa viisikkopelin sisällä”, valmentaja muotoilee.

Keskiviikkona KooKoo kohtaa Tapparan. Tamperelaiset ovat Liigassa kuudentena.

”Tappara on startannut ihan vahvasti. Pitää ottaa huomioon, että heillä on ollut CHL-matseja pelattavana. Meille on siis tulossa vastaan ihan älyttömän kova nippu. Se on myös erittäin hyvin valmennettu joukkue ja heillä peli on ollut hyvässä jiirissä heti alkumetreiltä. Tosi hieno haaste tämä on meille”, Salo intoutuu.

”Meidän pitää pelata omaa hyvää kiekollista peliämme. Ja olla myös fiksuja kiekottomana. Tappara osaa rytmittää peliä.”

”Jäähyttömyys on tosi iso osa tätä peliä. Tapparan ylivoimakoostumus on todellinen uhka joka suunnasta. Jäähyllä me emme voi todellakaan istua.

”Tähän otteluun täytyy lähteä nöyrästi, mutta ei nöyristellen. Oikealla hetkellä pitää olla tietyllä lailla tyly, jotta Tapparan momentumit jäävät pieneen.”

Tampereen uusi Nokia-areena on mykistävä, mutta Salo ei aio jäädä sitä ihailemaan.

”Siellä on tosi hyvä jää. Muita puitteita ei pelin aikana juurikaan ehdi ihastella. On kyllä upeaa, että on tällaisia halleja. Helsingissä ollaan syystäkin kateellisia”, Salo kuittaa naurahtaen.