Yllättävä arvio, kumpi on Alfa Romeolle kovempi kortti – Kimi vai Valtteri?

Valtteri Bottas siirtyi viiden Mercedes-vuoden jälkeen Alfa Romeolle.

Formula 1Muu urheilu

Yllättävä arvio, kumpi on Alfa Romeolle kovempi kortti – Kimi vai Valtteri?

Erkki Mustakari tekee yllättävän arvion, kumpi on Alfa Romeolle kovempi kortti - Kimi Räikkönen vai hänet korvannut Valtteri Bottas?

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.3.2022 | KUVAT All Over Press

Viidennen Mercedes-kauden lähetessä loppuaan Valtteri Bottas sai kuulla, että joutuu tekemään tallissa tilaa brittilahjakkuus George Russelille. Se kirpaisi. Bottas puntaroi mahdollisuuksiaan ja kun Kimi Räikkönen jätti F1-radat, Bottas hyppäsi hänen tilalle Alfa Romeolle.

Legendaarinen suomalainen F1-toimittaja Erkki Mustakari pitää Bottaksen kaappaamista Alfa Romeolta erinomaisena vetona.

”Entisessä Sauber-tallissa on nyt kaksi erittäin kyvykästä ja nälkäistä kuljettajaa. Bottaksen tuntevat kaikki ja kiinalainen Guanyu Zhou on todella lahjakas kuski, joka on osoittanut lahjansa jo F2-ympyröissä. Alfa Romeolla on hyvä kaksikko viemään tallia eteenpäin”, Mustakari uskoo.

Räikkönen ajoi Alfa Romeolla kolme kautta. Paras kisasijoitus oli vuonna 2019 napattu neljäs sija Brasilian GP:ssä. Viime kaudella Räikkönen oli parhaimmillaan kahdesti kahdeksas ja keräsi kauden aikana yhteensä 10 MM-pistettä.

Mustakari uskoo, että Bottas voi tehdä Alfa Romeolla kovempaa jälkeä kuin Räikkönen.

”Odotan Bottaksen ajavan Alfa Romeolla parempia sijoituksia kuin Kimi. Yksi selkeä syy siihen on, että Bottaksella on erittäin kova näyttämisen halu. Hän haluaa näyttää Mercedekselle, että he tekivät virheen potkiessaan hänet ulos tallista. Kun Kimi meni Alfa Romeolle hänellä ei ollut enää tarvetta näyttää mitään, kunhan ajeli mukavalla palkalla kilpa-autoa eläkepäiviinsä asti. Bottaksella tilanne on toinen”, Mustakari naurahtaa.

Mustakari ei kuitenkaan usko, että Alfa Romeo ottaisi tallien välisessä vertailussa mitään tuntuvaa loikkaa ylöspäin.

”Alfa Romeo taistelee hyvänä päivänä pistesijoista. Sekin edellyttää taktisesti täysin virheettömiä kisasuorituksia. Sähläilyihin ei ole yhtään varaa, jos pisteitä mielii kerätä. Myös kaikki muut yllättävän mahdollisuudet, kuten turva-autoepisodit, pitää osata käyttää kisoissa eduksi.”

Mustakari näkee, että F1-sarjassa tallit ovat tänä vuonna kuitenkin kokonaisuudessaan lähempänä toisiaan kuin pitkään aikaan, mikä avaa myös Alfalle yksittäisissä kisoissa mahdollisuuden yllätykseen.

”Jos kärjen autoille tapahtuu kisassa jotain, se mahdollistaa häntäpään autoille iskun paikan. Iskun onnistuessa voi tulla jopa erittäin hyvä tulos. Ero parhaan ja huonoimman välillä ei ole sarjassa tällä kaudella niin suuri kuin monina aiempina vuosina.”

Bottas oli viime kaudella MM-pisteissä Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin jälkeen kolmas. Hän voitti Turkin GP:n, oli toinen Itävallan GP:ssä ja ajoi podiumille peräti 11 kisassa. Paalulle Bottas ajoi neljässä kisassa.