35-vuotias konkaritähti tietää, miksi muiden on vaikea pysyä USA:n mukana

Nick Bonino on USA:n MM-joukkueen ikoneita.

Jääkiekon MM2023

35-vuotias konkaritähti tietää, miksi muiden on vaikea pysyä USA:n mukana

USA on voittanut MM-kisoissa kaikki neljä ottelua. Konkarihyökkääjä Nick Bonino avaa, miksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.5.2023 | KUVAT Melina Heimsch

USA otti jo neljännen voittonsa neljännestä MM-ottelustaan keskiviikkona Tampereella. Itävalta jäi USA:n jalkoihin MM-jäälle maalein 4–1.

USA:n joukkueen kokenut kapteeni Nick Bonino, 35, oli tyytyväinen taas tulokseen, mutta hänen mielestään joukkue ei mitenkään dominoi, vaikka kaikki ottelut tähän asti, Suomea myöten, onkin voitettu.

”Hyvin meni. Voitto tuli ja taas kolme pistettä. Emme me kuitenkaan dominoi näissä otteluissa. Meillä ei ole ollut yhtään helppoa ottelua. Tämä Itävalta-ottelukin oli melko tasainen toisen erän loppupuolelle asti”, Bonino kommentoi.

”Meillä on hyvin nuori ryhmä, joka on hyvin vahva luistelemaan. Näen, että meidän luisteluvauhdissamme on vaikeaa pysyä mukana. Kontrolloimme myös kiekkoa hyvin. Kiekko pysyy joukkueellamme ja pystymme kääntämään kiekkokontrollin myös maaleiksi.”

Boninon mukaan USA:n vahvan alun salaisuus on hyvässä harjoitusleirissä, jolla tehtiin oikeita asioita.

”Jotkut näistä nuorista pelaajista oli joukkueessa jo viime vuonna. Minä en tuntenut juuri ketään, kun aloitimme pelaamaan yhdessä. Vietimme paljon aikaa Saksan leirillämme yhdessä ja tutustuimme. Meillä tuntuu olevan samoja temperamentteja ja taustoja. Monet ovat vaihdelleet joukkueita ja oppineet tutustumaan nopeasti uusiin pelikavereihin.”

Bonino on Stanley Cup -mestari vuodelta 2017 Pittsburgh Penguinsista. Päättynyt kausi oli sentterille vaikea ja olematon. Hän pystyi kaudella pelaamaan vain muutaman ottelun vakavan munuaisvaurion vuoksi.

”Tunsin, että vielä on tankissa virtaa, kun missasin niin paljon otteluita. Oli kunnia, että minut pyydettiin pelaamaan maajoukkueeseen.”

”Haluan vielä jatkaa NHL:ssäkin. Halua pelaamiseen riittää yhä.”