NHL:n Dallasin Hintz kahdesti tehokkaana alivoimalla

21.11.2021 07:58

Roope Hintz osui kahdesti ylivoimalla.@AOP

Jääkiekko

Dallas Starsin Roope Hintz teki lauantai-illan pelikierroksella kaksi alivoimamaalia joukkueen kotiottelussa St.Louis Bluesia vastaan. Stars voitti ottelun 4-1. Hintz vei ensin toisessa erässä Dallasin johtoon 2-0 ja sitten kolmannessa 3-1 tilanteeseen. Suomalaishyökkääjän molemmat osumat syötti Michael Raffi. Muut Dallasin maalit tekivät Ryan Sutter ja Jamie Benn. St. Louisin ainokaisen veti Brandon Saad.

Hintz palkittiin lopuksi ottelun ykköstähdellä. Hintz on myös Dallasin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka onnistuu alivoimalla kahdesti samassa ottelussa.

Illan kierroksella Florida Panthers ei liikaa kaivannut sairaslistalla olevaa Alexander Barkovia, vaan joukkue jatkoi kotivoittoputkessaan, joka on nyt 10 (10-0-0) ottelun pituinen. Voitto Minnesotasta tuli maalein 5-4. Frank Vartano teki tehot 2+1. Vartanon ensimmäisen osuman syötti Joe Thornton. Sen oli 120. maaliin johtanut syöttö, jonka Thornton on antanut. Se on eniten NHL:ssä.

NY Islandersin uuden hallin korkkausottelu ei sujunut kuten, seura toivoi. Calgary Flames voitti ottelun 5-2. Suomalaistulokas Robin Salo puolusti ottelussa 21,42 minuuttia Islandersin paidassa ja sai vastuuta 4.14 minuuttia myös ylivoimalla. Plusmiinus-tilastoon merkattiin tosin -2.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho taiteili tehot 1+1 ja Jesperi Kotkaniemi 0+1, kun Hurricanes otti makean vierasvoiton Los Angelesissa maalein 5-4. Carolina on toisena itäisessä konferenssissa. Se on voittanut neljä viimeistä otteluaan. Vieraissa se on hävinnyt vain kerran.