Arizonalle huippuonnistuminen – Matthews menettää monta dollaria

15.03.2022 07:10

Nuori ruotsalainen Rasmus Dahlin ärsytteli Auston Matthewsia moneen otteeseen.@AOP

NHL:ssä pelattiin vain yksi ottelu maanantaina. Arizona matkasi Ottawaan. Lisäksi NHL-kurinpito rankaisi Toronton Auston Matthewsia korkeasta poikittaisesta mailasta.

KOJOOTTISHOW. Arizona Coyotes vieraili Ottawassa ja voitti osumin 5-3. Arizonan Lawson Crouse oli jäällä tosi liekeissä. Hän viimeisteli kypärätempun, vetämällä ensin ensimmäisessä erässä Alex Galchejukin ja Phil Kesselin syötöistä 1-1-tasoituksen, heti perään hän onnistui ylivoimalla 2-1 ja toisessa erässä vielä alivoimalla 3-2. Arizonan toinen sankari oli maalivahti Scott Wedgewood 40:llä torjunnallaan. Voitto-ottelu oli maalivahdin kymmenes tällä kaudella. Arizona vetää hyvää putkea. Joukkue on voittanut kuudesta viimeisestä viisi ottelua. Suomalaisrookie Matias Maccelli pelasi ottelussa reilut 12 minuuttia ja sai plus-tilastoonsa merkinnän 1.

PANNA. Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews sai kurinpidolta kahden ottelun pelikiellon lyötyään mailalla sunnuntain ulkoilmaottelussa Buffalo Sabresin Rasmus Dahlinia, 21, pään seudulle. Matthews ja Dahlin nahistelivat useaan otteeseen ottelun aikana ja lopulta Matthews kypsyi. Isomman tappelun esti Buffalon maalivahti Craig Anderson väliin tulollaan. Matthews menettää kahdelta päivältä myös palkkatulonsa eli 116 402,50 dollaria.