Panthers täysin aseeton – Tampalle jo kolmas voitto

22.05.2022 23:42

Nikita Kutsherov teki ottelussa neljä tehopinnaa.@AOP

Florida Panthers ei edelleenkään pystynyt pysäyttämään Tampa Bayta. Kotijoukkue Tampa vei sunnuntain koitoksen nimiinsä maalein 5-1. Joukkue on nyt vahvasti kiinni jatkopaikassa. Peli tuntui olevan Tampalle jopa helppo. Florida vaikutti aika-ajoin innottomalta.

Floridan ainoan maalin teki Sam Reinhart ylivoimalla ottelun ensimmäisen erän loppupuolella. Osumaa oli syöttämässä Aleksander Barkov, jolle syöttö oli pudotuspelien viides, ja Jonathan Huberdeau. Maali tuli, kun Tampan Brandon Hagel istui kaksiminuuttistaan. Hän taklasi Floridan suomalaishyökkääjä Eetu Luostarista poikittaisella niin, että tämä loukkaantui ja jätti pelin. Ylivoimaosuma oli Floridan ensimmäinen pudotuspeleissä. Barkov pelasi ottelussa yli 21 minuuttia ja plus- -tilastoon jäi lukemaksi -4. Anton Lundell oli sivussa ottelusta. Sergei Bobrovsky torjui Floridan maalilla 31 kertaa.

Tampan kirkkain tähti oli Nikita Kutsherov tehoillaan 1+3. Steven Stamkos teki kaksi maalia. Hän onnistui ensin toisen erän puolivälissä 3-1 ja sitten kolmannen erän lopulla tyhjiin 5-1. Maaleja Tampalle tekivät lisäksi Corey Perry ja Erik Cernak. Andrei Vasilevskiy torjui 34 kiekkoa.

Ottelupari Tampa Bay Lightningille voitoin 3-0.