Nuoret Leijonat jyräsi Latvian MM-avauksessa

10.08.2022 03:41

Roni Hirvonen teki tehot 1+2 MM-avauksessa.©AOP.

U20MM

Suomen Nuoret Leijonat avasivat U20 MM-kisat ottelulla Latviaa vastaan keskiviikkoyönä. Suomi voitti ottelun selkeästi lukemin 6-1 (2-0, 2-0, 2-1).

Nuorten Leijonien peli oli alussa hieman hermostunutta ja Latvia lähti pelaamaan rohkeasti vastaiskuilla. Tasoero kävi kuitenkin pian selväksi. Ennen kuin yhdeksän minuuttia oli pelattu Suomi onnistui maalinteossa. Avausosuma merkittiin Joakim Kemellille, mutta kiekko osui myös Latvian Niks Fenenkovin mailaan maalinedushässäkässä. Syöttöpisteet merkittiin Aatu Rädylle ja Roni Hirvoselle. Muutaman minuutin päästä Kemell iski uudelleen. Tähtihyökkääjän toisen maalin syötti jälleen Hirvonen.

Toisen erän alussa Leijonat pääsi ylivoimalle ja Brad Lambert kiitti heti mahdollisuudesta ja numerot vaihtuivat 3-0:een. Maalin syötti Roby Järventie ja Aleksi Heimosalmi. Suomi iski toistamiseen ylivoimalla erän lopulla. Maalinteossa onnistui kapteeni Hirvonen ja neljännen osuman syöttivät Räty ja Kasper Simontaival.

Latvia teki ainoan osumansa kolmannen erän alussa ylivoimalla. Heimosalmen jäähyn aikana tulleesta osumasta vastasi Klavs Veinbergs Bogdans Hodassin syötöstä. Ajassa 55.39 Aatu Räty siirsi numerot 5-1:een. Osuman syöttivät Heimosalo ja Eemil Viro. Kasper Puutio viimeisteli loppulukemiksi 6-1 hetkeä ennen peliajan loppumista. Syötön osumaan antoivat Kemell ja Räty. Suomen joukkueen parhaana palkittiin Roni Hirvonen.

”Kolmas erä oli jo hyvää kiekkoa, alku oli hermostunutta. Pari hienoa maalia, niin sitten se helpotti”, valmentaja Antti Pennanen sanoi TV5:n haastattelussa.

Suomi kohtaa seuraavaksi Tshekin. Ottelu pelataan torstaina kello 21.