TILANNEHUONE

HJK hakee vahingonkorvauksia katsojilta

29.09.2022 18:08

HJK hakee vahingonkorvauksia katsojilta

HJK-Betis ottelussa kentällä nähtiin sinne kuulumatonta väkeä.©AOP

Jalkapallo

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei tykännyt yleisön käytöksestä HJK:n ja Real Betisin välisessä Eurooppa-liigan lohko-ottelussa syyskuun alussa Helsingissä. HJK sai jalkapalloliitolta yhteensä peräti 18 000 euron sakot yleisökäytöksen seurauksena.

Ottelussa huudeltiin katsomossa ”Uefa Mafia” -huutoja, joista liitto ei pidä, vaan näkee ne luonteeltaan provosoivana ja loukkaavana. Huudoista tuli Klubille kymppitonnin sakko. Lisäksi ottelun lisäajalla ja sen päätyttyä kentälle juoksi yhteensä kuusi katsojaa. Siitä tuli lisälaskua 8 000 euroa.

Poliisilla on tiedossa kentälle juosseiden katsojien nimet. HJK aikoo tehdä asiasta rikosilmoitukset ja vaatia asianosaisilta vahingonkorvauksia. HJK hävisi ottelun Real Betisille maalein 0-2.

Betsi-ottelun sakot ovat jo toiset Uefan HJK:lle langettamat tällä kaudella. Eurooppa-liigan karsintojen HJK-Silkeborg-ottelussa katsojat eivät pysyneet penkkiriveillään, vaan tukkivat käytävät. Lisäksi ottelussa heitettiin esineitä kentälle. Rangaistus tästä käytöksestä oli 10 250 euron arvoinen.