TILANNEHUONE

Artetan Arsenal haastaa Liverpoolin

08.10.2022 18:11

Artetan Arsenal haastaa Liverpoolin

Arsenal on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. ©AOP

Valioliiga

Valioliigan Arsenalin tekeminen kauden alussa on vakuuttanut, vaikka joukkue onkin nyt joutunut luovuttamaan liigan kärkipaikan Man Citylle. Sunnuntaina Arsenal mittaa kotonaan vaihtelevasti kauden aloittaneen Liverpoolin kuntoa. Arsenalin manageri Mikel Arteta on tyytyväinen alkukauteen.

”Olen todella iloinen ja ylpeä siitä dynamiikan ja ilmapiirin muutoksesta, joka seurassa on tapahtunut. Me emme tosin ole vielä siellä, missä haluamme olla. Menestystä mitataan voitetuilla pysteillä, mutta tässä pitää ymmärtää mistä tulemme ja kuinka palasina seura oli. Se, miltä nyt näytämme on kaikkien ansiota”, Arteta kehui seuransa tilannetta viikonlopun pelikierroksen lehdistötilaisuudessa.

”Ymmärrän, että voimme kehittyä vielä paljon ja että meidän pitää onnistua, jotta olemme se joukkue joka haluamme olla. Haasteena tässä on pystyä parhaaseen joka kolmas päivä.”

Arteta harmittelee MM-kisojen tuomaa pelipainetta pelaajille. Kalenteri on ylitäysi.

”Jos tulee loukkaantumisia joukkueen tilanne heikkenee. Jos tässä oltaisiin robotteja, jotka voivat pelata joka kolmas päivä, elämä olisi helpompaa.”

Liverpool on Arsenalille rakas vihollinen.

”Tämä on jännittävä ottelu yhtä liigan parhainta joukkuetta vastaan. Ottelu on todella vaativa ja meidän täytyy pelata parastamme. Nyt täytyy näyttää, että olemme nostaneet tasoamme ja pystymme kilpailemaan voitosta.”

Valioliiga: Arsenal – Liverpool sunnuntaina 9.10. kello 18.30.