Aho avasi pistetilinsä Kaliforniassa

15.10.2022 08:30

Sebastian Aho onnistui kauden toisessa ottelussa.©AOP

Sebastian Aho avasi kauden pistetilinsä tekemällä Carolina Hurricanesin voittomaalin ottelussa San Jose Sharksia vastaan Kaliforniassa lauantaiaamuna. Aho onnistui Brett Pescen ja Teuvo Teräväisen syötöstä ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Carolina voitti ottelun 2-1. Joukkueen toisen mallin viimeisteli Martin Necas Andrei Svechnikovin syötöstä toisessa erässä.

Ottelussa nähtiin kuitenkin kaksi Svechnikov-maalia, koska Andrein isoveli Jevgeni teki San Josen ainoan osuman heti ensimmäisessä erässä.

Kentän suomalaisista tähdistöön valittiin ykkösenä Aho ja kolmosena maalivahti Antti Raanta, joka teki maalillaan 18 torjuntaa. Kakkostähden vei Sharks-vahti James Reimer, jolla työsarkaa riitti 33 torjunnan verran. Tappio oli Sharksille kauden kolmas. Se hävisi ottelunsa Predatorsia vastaan Prahassa.

Jets ilman valmentajaa

NY Rangers hävisi kauden kolmannen ottelunsa Winnipeg Jetsille vieraissa maalein 1-4. Jets ratsasti erityisesti maalivahtinsa Connor Hellebuyckin vireellä. Veskari torjui ottelussa peräti 40 kiekkoa.

Ottelu oli Jetsin kauden avauspeli, mutta joukkue joutui pelaamaan ilman uutta valmentajaansa Rick Bownessia, joka joutui juuri ennen ottelua sivuun koronan vuoksi. Puikoissa oli penkin takana siis Scott Arneil.

Jetsin maalinteosta vastasivat Mark Scheifele, joka onnistui kahdesti, sekä Sam Gagner ja Kyle Connor joka laittoi kiekon tyhjiin ottelun lopussa. Rangersin Kaapo Kakolle, kertyi peliaikaa reilut 17 minuuttia ja tehotilastoon merkittiin -1. Rangersin ainoasta vastasi Dryden Hunt kolmannen erän alussa. Newyorkilaisten maalilla torjui Jaroslav Halak. Hän teki 30 torjuntaa.

Jackets ilman Lainetta

Tampa Bay voitti Columbus Blue Jacketsin kotonaan vahvalla esityksellä maalein 5-2. Tampan Steven Stamkos teki kaksi osumaa. Muista maaleista vastasivat Corey Perry,  Ross Colton ja Cal Foote. Blue Jacketsin kesän sensaatiohankinta Johnny Gaudreau avasi nyt maalitilinsä. Hän osui ottelun toisella peliminuutilla Justin Danforthin ja Boone Jennerin syötöstä.

Columbuksen Patrik Laine oli ottelusta sivusta. Hän loukkaantui kauden avauksessa Carolinaa vastaan keskiviikkona ja tervehtymishuili voi viedä jopa kuukauden.

Columbus on avannut kauden tappioilla. Se kaatui Carolinalle keskiviikkona 4-1.