Henning hiihti voittoon Oloksella

12.11.2022 12:15

Krista Pärmäkoski jäi toiseksi Oloksen kympillä.©AOP

Maastohiihto

Saksan Katharina Hennig voitti Oloksella maastohiihdon kympin perinteisen väliaikalähtökilpailun lauantaina. Henning hiihti matkan aikaan 28.02,7. Toiseksi kisassa tuli Krista Pärmäkoski, joka jäi saksalaiselle 5,2 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Kerttu Niskanen. Hän jäi kärjelle 10,5 sekuntia.

Kilpailu hiihdettiin viiden kilometrin lenkillä ja se eteni aluksi varsin tasaisissa merkeissä. Puolessavälissä erot olivat vain kolmisen sekuntia. Perinteisen taitajana tunnettu Hennig, veti kisan ratkaisun toisella kierroksella. Henning kommentoi kisan jälkeen, että uskoi viimeisen lähtöpaikan auttaneen häntä.

Jasmi Joensuu oli matkan neljäs 39,7 sekuntia Henningille jääneenä. Anne Kyllönen oli  kymmenes, Jasmin Kähärä 13:s ja Katri Lylynperä 17:s.