Argentiina lohkovoittoon – Puola pelastui dramaattisesti

30.11.2022 23:01

Lionel Messiltä irtosi hymy, vaikka hän tuhri jälleen rankkarin. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Puola selvitti tiensä MM-kisojen jatkopeleihin dramaattisella tavalla, vaikka joukkue hävisi keskiviikkoillan myöhäisottelussa lohkovoittoon nousseelle Argentiinalle 0-2 (0-0).

Kun Puolan oma ottelu päättyi, se oli menossa jatkoon historiallisella tavalla, sillä Puola ja Meksiko olivat tasapisteissä, minkä lisäksi joukkueiden maaliero, tehtyjen maalien määrä ja keskinäisen ottelut kriteerit olivat tasan. Ratkaisevaksi tekijäksi olisi noussut varoitusten pienempi määrä, mikä oli Puolan eduksi 5-7.

Puola ei kuitenkaan tarvinnut erikoista sääntöpykälää avukseen, sillä vain vajaa minuutti Puolan ottelun päättymisen jälkeen Saudi-Arabia iski maalin Meksikon verkkoon, jolloin Puola oli maalierovertailussa maalin Meksikoa parempi.

Puola oli Argentiinaa vastaan pettymys, varsinkin, kun sille olisi riittänyt lohkovoittoon tasapelikin. Joukkue jäi kuitenkin Argentiina jalkoihin, joka jauhoi hyökkäyksiä hyökkäysten perään.

Argentiinalla oli avausjaksolla loistava tilaisuus mennä johtoon, mutta Wojciech Szczesny torjui upeasti Lionel Messin rankkarin. Itse rankkari oli tuomittu vähintään kyseenalaisesti. Loisto-ottelun pelanneen Szczesnyn käsi osui pallontavoittelutilanteessa Messiä kasvoihin, mutta tämän pukkaus oli jo matkalla ulos päätyrajasta.

Ottelu ratkesi toisella jaksolla. Ensin Alex Mac Allister ohjasi pallon 48. minuutin jälkeen Puolan maalin alakulmaan ja Julian Alavarez pamautti 67. minuutilla pallon boksin sisältä ylänurkkaan.

Joukkueiden tasoero näkyi myös tilastoissa. Argentiina maaliodote oli peräti 3,51 maalia, kun Puolalla se oli 0,32 maalia. Argentiina voitti kaikki laukaukset 23-4 ja laukaukset kohti maalia 12-0. Pallonhallinnan Argentiina vei nimiinsä 73-27.

Argentiina voitti C-lohkon ja kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Australian. Puola kohtaa puolestaan Ranskan.