Englanti eteni puolella vauhdilla puolivälieriin

04.12.2022 22:53

Harry Kane avasi maalitilinsä MM-areenalla ja sai siitä ansaitsemansa onnittelut. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Englanti selvitti helposti tiensä jalkapallon MM-kisojen puolivälieriin kaatamalla Senegalin 3-0 (2-0).

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen jakson lopulla, kun Jordan Henderson laukoi pallon Jude Bellinghamin esityöstä maaliin 38 minuutin pelin jälkeen. Bellingham oli juonimassa Phil Fodenin kanssa myös Englannin toista maalia aivan jakson loppuhetkillä. Kaksikko juoni avoimen tekopaikan Harry Kanelle, joka iski näiden MM-kisojen ensimmäisen maalinsa.

Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän pelailua varsinkin sen jälkeen, kun Bukayo Saka vippasi pallon Fodenin syötöstä maalin edestä Edouard Mendyn yli 57. minuutilla.

Ottelu ei ollut mitenkään mieltä murskaava esitys Englannilta. Varsinkin avausjaksolla Englannilla oli suuria vaikeuksia päästä Senegalin muodon sisään. Senegal pystyi vastaavasti luomaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen, kunnes Englanti iski avausmaalin ja ottelu alkoi kallistua Englannille.

Senegal voitti laukaukset 10-8, mutta Englannilla oli neljä laukausta kohti maalia, kun Senegalilla niitä oli vain yksi. Englannin maaliodote ottelussa oli 1,01 ja Senegalilla 0,80 maalia. Englanti voitti pallonhallinnan 61-39.

Englanti kohtaa puolivälierissä Ranskan, joka voitti aiemmin päivällä Puolan 3-1. Ottelu pelataan ensi lauantaina Al Khorissa.