Mikko Rantaselta uskomaton yksilösuoritus

06.12.2022 07:55

Mikko Rantanen iski kauden 15:nnen maalinsa.©AOP

Mikko Rantasen upea yksilösuoritus kolmannen erän lopulla helpotti hieman Colorado Avalanchen takaa-ajoa ottelussa Philadelphiaa vastaan. Colorado kuitenkin hävisi vierasottelunsa maalein 3-5.

Rantanen sai kiekon Erik Johnsonilta, luisteli sen kanssa läpi koko kentän ja iski maalin päälle. Osuma kavensi ottelun 4-2:een. Maali on Rantasen kauden 15:s. 36 sekuntia myöhemmin Avalanche kavensi uudelleen. Alex Newhook onnistui 4-3-kavennuksessa. Newhookilla oli tehokas ilta. Hän teki myös Avalanchen 1-0-maalin ottelun alkuminuuteilla.

Colorado Avalanchen sairashuoneella on todella täyttä. Edellisen ottelun jälkeen sinne kirjattiin Artturi Lehkonen ja tämän matsin ensimmäisen erän jälkeen supertähti Nathan MacKinnon katosi jäältä. Hänen kohdallaan ilmoitettiin syyksi lopulta ylävartalovamma. Coloradolta puuttuvat myös Valeri Nichushkin, Evan Rodrigues, Gabriel Landeskog, Bo Byram, Darren Helm, Kurtis MacDermid, sekä tulokkaat Jean-Luc Foudy ja Shane Bowers.

”Kaverit pelasivat tänään työteliäästi. Virheitäkin tuli, mutta joukkueen tietoisuus oli hyvä. Tällä hetkellä menetämme selvästi kuitenkin yhden miehen per peli. Tärkeitä pelaajia on sivussa ”, Coloradon luotsi Jared Bednar totesi lehdistölle.

Bednar odotti enemmän maalivahti Alexandar Georgieviltä.

”Ei ollut hänellä huippuilta ja heidän veskarinsa pelasi todella hyvin. Sillä on iso ero tällaisessa ottelussa.”

Coloradolla oli erilaiset ketjut. Ykkösessä viilettivät Andrew Cogliano, Mikko Rantanen ja Logan O’Connor. Kakkosen ylivoimassa Martin Kaut, Alex Galchenyuk ja Charles Hudon, joka vasta nostettiin AHL:stä.

Rantasen uskomaton roadtrip tästä.

Matias Maccelli auttoi Shayne Gostisbehereä 2-1-kavennuksessa, kun Arizona Coyotes kohtasi Calgary Flamesin. Lopulta Arizona taipui ottelussa maalein 3-2. Syöttöpinna oli Maccellin 15:s.

Bostonin ennätyspitkä 14 ottelun voittoputki kotihallissa katkesi Vegasia vastaan 3-4-tappiolla. Ottelu venyi rankuille ja sen ratkaisi Vegasin viides vetäjä Reilly Smith.

NY Rangers voitti St. Louis Bluesin 6-4 kotonaan. Rangers teki kolmannessa erässä kolmen maalin takaa-ajon, jolla ratkaisi ottelun.