Marokko teki historiaa – Portugalin kisat paketissa

10.12.2022 19:04

That's the one: Youssef En-Nesyri puski Marokon voittomaalin. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Marokko selviytyi ensimmäisenä afrikkalaisena maana jalkapallon MM-kisojen välieriin kaatamalla sensaatiomaisesti Portugalin 1-0 (1-0).

Ottelun ratkaisu syntyi 42 minuutin pelin jälkeen, kun järkyttävän korkealle pompannut Youssef En-Nesyri puski Yahia Attiyat Allahin keskityksen maalin edestä maan kautta maaliin.

Portugalin paras tilanne avautui muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Bruno Fernandesin upea laukaus osui ylähirteen.

Marokkoa vastaan on tehty MM-turnauksessa vasta yksi maali. Myös lauantaina sen voiton pohjana oli betoninen puolustuspeli. Portugali voitti pallonhallinnan peräti 73-27, mutta sillä oli vaikeuksia murtaa Marokon puolustusmuuria.

Portugali voitti laukaukset 12-9, mutta maalia kohtaan laukaukset olivat tasan 3-3, samoin huippuvaaralliset paikat. Marokon maaliodote oli 1,32, kun Portugalilla se oli 0,89, mikä sekin kuvaa kuinka vaikeaa Portugalin oli luoda todellista uhkaa. Kaiken lisäksi Marokon maalivahti Yassine Bounou pelasi jälleen virheettömän ottelun.

Marokko voitti kivikovan alkulohkonsa, jossa se jätti taakseen Kroatian, Belgian ja Kanadan. Neljännesvälierissä Marokko pudotti rangaistuspotkukisan jälkeen Espanjan.

Portugalille putoaminen oli katkera pettymys, sillä se oli noussut jopa maailmanmestariehdokkaaksi. Samalla Cristiano Ronaldon mahdollisuus kruunata huikea uransa maailmanmestaruudella haihtui savuna ilmaan. Ronaldo aloitti ottelun jälkeen vaihtopenkillä ja tuli kentälle vasta 51. minuutilla.

Ronaldo poistui heti loppuvihellyksen jälkeen itkien Portugalin pukusuojaan, eikä jäänyt patsastelemaan kentälle ja seuraamaan Marokon ansaittuja voitonjuhlia.