Kanada voitti Nuoret Leijonat harjoituksessa

24.12.2022 07:47

Joakim Kemell onnistui ylivoimalla.©Pasi Mennander/ Suomen Jääkiekkoliitto

U20MM

Nuoret Leijonat kohtasi harjoitusottelussa perjantaina Kanadan Halifaxissa. Kanada joutui nyt kovemmille kuin kahdessa aikaisemmassa harjoituksessaan. Se oli voittanut maanantaina Sveitsin 6-0 ja keskiviikkona Slovakian 6-1. Suomenkin se voitti kamppailuottelun jälkeen maalein 5-3.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä tuli onnistumisia. Niko Huuhtanen vei Suomen 1-0-johtoon. Maalissa avustivat Jani Nyman ja Verner Miettinen. Myös Ville Koivunen onnistui. Hän teki 2-1-johtomaalin Brad Lambertin ja Oliver Kapasen esitöistä.

Kanada iski erässä kolmesti. Maalit viimeisteli Brennan Othmann ylivoimalla, Brandt Clarke ja Connor Bedard jälleen ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Suomikin onnistui ylivoimalla, kun Joakim Kemell siirsi lukemat 3-3:een. Osumasta syöttöpinnat menivät Niko Huuhtaselle ja Topi Rönnille. Connor Bedard iski illan toisensa erän lopulla ja Logan Stankoven laittoi ehti vielä ottelun lopussa laittaa kiekon tyhjiin.

Jani Lampinen torjui maalillaan 40 kertaa.

Kanadan joukkueen päävalmentaja Dennis Williams myhäili ottelun jälkeen, eikä vain tulosta. Hänestä oli hyvä, että hänen joukkueensa joutui pinnistelemään ja harjoittelemaan myös takaa-ajoa ennen varsinaisen turnauksen alkua.

”Meille tällainen peli oli tärkeä. Pidimme kuitenkin ryhtimme ja pysyimme pelisuunnitelmassamme. Se on hyvä turnausta ajatellen”, Williams totesi TSN:lle.