Lundellille maali ja syöttö – Laineelle sama setti

22.01.2023 07:45

Anton Lundell teki kauden seitsemännen osumansa lauantaina.©AOP

Florida Panthers voitti kotonaan Minnesota Wildin lauantaina 5-3. Anton Lundell teki ensimmäisen ja erän ainoan maalin. Lundellin kauden seitsemännen osuman syöttivät Aleksander Barkov ja Sam Reinhart. Eetu Luostarinen vei Panthersin 2-0-johtoon heti toisen erän toisella peliminuutilla. Lundell keräsi vielä syöttöpisteen ottelun lopussa Reinhartin tyhjiin iskemästä osumasta.

Lundellin taituruutta näkyy tästä.

Patrik Lainekin teki yhden ja syötti yhden maalin Columbus Blue Jacketsin voittaessa kotonaan San Jose Sharksin maalein 5-3. Laine syötti Johnny Gaudreaun ylivoimamaalin toisen erän puolivälissä ja hän osui itse kolmannen erän kolmannella peliminuutilla. 3-3-tasoitusmaalin syöttivät Laineelle Jack Roslovic ja Gaudreau. Osuma oli Laineelle kauden 13:s.

Dallas voitti Arizona Coyotesin 4-0. Dallasin suomalaiset onnistuivat ottelussa syötöissään. Ensin Jani Hakanpää oli kakkossyöttäjänä Radek Faksan 1-o-osumaan ottelun alussa. Miro Heiskanen auttoi heti perään Jamie Benniä osumaan ylivoimalla. Esa Lindell avusti Faksaa illan toisessa maalissa vielä ensimmäisen erän lopulla. Rookie Wyatt Johnston iski loppunumerot toisessa erässä Heiskasen auttamana. Dallas voitti 4-0 myös torstaina LA Kingsin.

Nashville Predators voitti Los Angeles Kingsin kotonaan maalein 5-3. Mikael Granlund onnistui seitsemän ottelun kuivan kauden jälkeen taas maalinteossa. Granlund iski Predatorsin  1-0-johtoon vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Osuman syöttivät Alexandre Carrier ja Ryan Johansen. Predators teki kaksi maalia pelin ensimmäisen 39 sekunnin sisään. Jälkimmäisen niistä viimeisteli Matt Duchene, se vei Predatorsin 2-0-johtoon.

Kolmannessa erässä Granlund tehoili jälleen. Hän syötti Johansenin tekemän 3-3-tasoituksen ylivoimalla. Erässä myös Duchene onnistui toistamiseen. Juuso Pärssinen oli syöttämässä vielä Nashvillen viimeistä 5-3-maalia, jonka teki Cole Smith. Osuma oli pelaajan ensimmäinen NHL:ssä. Tappio oli Kingsille kolmas peräkkäinen.

Granlundin ohjaus tästä.

Colorado Avalanche kohtasi Seattlessa Krakenin. Ottelun voitti voittolaukauksilla Colorado luvuin 2-1.

Artturi Lehkonen syötti Coloradon ainoan varsinaisen peliajan puitteissa tekemän maalin toisessa erässä. Sen viimeisteli Alex Newhook. Krakenin Ryan Donato iski Krakenin tasoihin heti perään. Ottelun ratkaisevan voittolaukauksen teki lopulta Nathan MacKinnon.