Hintz, Lehkonen ja Luostarinen maalintekijöinä

15.02.2023 08:03

Pum. Hintz tasoitti ottelun ensimmäisessä erässä.©AOP

Dallasin Roope Hintz onnistui kotiottelussa Boston Bruinsia vastaan. Hintz tasoitti ottelun 1-1:een ensimmäisessä erässä. Osuma oli hyökkääjän 23:s tällä kaudella. Mutta Boston teki jatkoajalla ratkaisevan maalin ja voitti ottelun 3-2 (1-1,0-1,1-0, 1-0). Dallasin puolustaja Miro Heiskanen pelasi ottelussa huikeat 31,07 minuuttia.

Colorado Avalanche sinnitteli aina voittomaalikisaan asti Tampa Bay Lightningin kanssa kotijäällään, mutta Tampan Steven Stamkos oli rakuilla ainoa osuja ja Tampa vei koitoksen nimiinsä lukemin 4-3 (0-1,1-0,2-1, 1-0). Artturi Lehkonen teki ottelun avausmaalin vain 50 sekunnin pelin jälkeen. Osumassa auttoivat Nathan MacKinnon ja Valeri Nichushkin. Mikko Rantanen yritti rankkareilla, mutta veto ei yllättänyt Andrei Vasilevskiya. Joukkueet kohtasivat toisen kerran viikon sisään ja Tampa voitti molemmat ottelut. MacKinnon saavutti ystävänpäivänottelussa 700. tehopisteen rajapyykin.

Florida Panthersin Eetu Luostarinen iski kauden 13:nnen osumansa ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Luostarinen laittoi samalla kauden ennätyspisteet uusiksi tehoillaan 13+14. Blues kuitenkin voitti ottelun kotonaan 6-2 (1-0,2-1,3-1). Floridan toisen maalin teki Carter Verhaeghe. Molempia maaleja oli syöttämässä Matthew Tkachuk. Viidestä viimeisestä Florida on voittanut kolme.

Carolina Hurricanes voitti Washington Capitalsin vieraissa maalein 3-2 (1-1,2-1,0-0). Teuvo Teräväinen oli ottelun ainoa suomalaispistemies. Hän syötti Stefan Noesenin yv-osuman ottelun toisessa erässä. Syöttöpinna on Teräväiselle kauden 20:s. Capitals pelaa toistaiseksi ilman suurinta tähteään Alex Ovetshkinia, joka on matkustanut Venäjälle sairaan isänsä luokse.

Columbus Blue Jackets hävisi kotonaan New Jersey Devilsille maalein 2-3 (1-1,1-1,0-1). Patrik Laine syötti ottelussa Johnny Gaudreaun tekemän 1-1-tasoitusmaalin, joka tuli kaksi sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua ja ylivoimalla. Columbus istuu tiukasti koko liigan jumbosijalla.

Seattle Kraken taipui Winnipeg Jetsille voittomaalikisan jälkeen, johon ajauduttiin 2-2-tilanteessa. Jets voitti kotiottelunsa lopulta 3-2(0-0,1-2,1-0,1-0). Eeli Tolvanen keräsi ottelussa syöttöpinnan Jared McCannin 2-1-yv-osumaan toisen erän viime sekunneilla.