Hurske voitti EM-kenraalinsa hienosti SE-ajalla

23.02.2023 06:34

Reetta Hurskeen aitajuoksu kulki Madridissa ennätystahtiin.©AOP

Yleisurheilu

Reetta Huskeen hallikausi jatkui Madridissa mallikkaasti. Aituri voitti 60 metrin aidat uudella Suomen ennatysajalla 7,79. Aiempi ennätys parani kahdella sekunnin sadasosalla.

”Jo verkkakentällä tuntui hyvältä. Alkuerä oli sellainen normaalitasoinen suoritus ja finaali oli sitten parempi. Lähdin finaalissa hyvin telineistä, mutta muuta en siitä juoksusta muista”, Hurske kertoi liiton haastattelussa.

Hurske jätti taakseen kisassa kovia nimiä. Viime talven MM-hallien voittaja ranskalainen Cyrena Samba-Mayela jäi toiseksi ajalla 7,84 ja kaksien edellisten EM-hallien mestari Hollannin Nadine Visser kolmanneksi ajalla 7,86.

Viimeistään nyt Hurske nousi tulevien EM-hallikisojen voittajasuosikkien joukkoon. Hurske sanoi, että viime viikonlopun SM-kisamenestys nosti sopivasti itseluottamusta EM-kenraalikisaan.

”Totta kai tämä oli tärkeä juoksun varsinkin, kun edellinen kansainvälinen kisa oli vähän tahmea ja siinä oli telineiden kanssa ongelmia. Nyt oli kiva ottaa päänahkoja, mutta ne tärkeät kisat ovat vasta ensi viikolla”, Hurske lisäsi.