Norjalaiset juhlivat Planican MM-Skiathlonissa

24.02.2023 17:44

Simen Hegstad Krüger voitti MM-kultaa perjantaina.©AOP

Maastohiihto

Norja otti neloisvoiton miesten maastohiihdon 30 kilometrin yhdistelmähiihdon kilpailussa perjantaina MM-Planicassa. Norjalaiset pyrähtivät johtoon kisan puolivälissä suksien vaihdon jälkeen.

MM-kultaa voitti Simen Hegstad Krüger ajalla 1.09,40,3. Hopealle nousi kisan lopussa Johannes Hösflot Kläbo ja pronssille hiihti Sjur Röthe. Pål Golberg jäi neljänneksi.

Mitali on Kläbolle toinen MM-Planicassa. Kläbo voitti MM-kultaa jo sprintissä torstaina.

Suomen Perttu Hyvärinen oli kisan kymmenes ja paras suomalainen. Hyvärinen kaatui kisan viidennellä kierroksella, katkaisi sauvansa ja putosi kahdeksan sakista.

”Oli iso pettymys odotin parempaa. Top kutonen oli haarukassa. Kisat on alussa, mutta operaatio ’kuntoon pääsy’ on onnistunut. Tänään vain oli haastava päivä. Tyylikäs kaatuminen. Kummempia siinä ei tapahtunut”, Hyvärinen kertoi Ylen haastattelussa.

Iivo Niskanen hiihti johdossa perinteisen osuudella pitkään ja veti letkaa vauhdikkaasti, mutta hän jätti vetotehtävän kolmannella kierroksella muille. Suksien vaihdon jälkeen 15 kilometrin kohdalla Niskanen putosi kärkikahinasta. Lopputuloksissa hän oli 13:s. Remi Lindholm oli kisan 22:s. Tulos on hiihtäjän paras arvokisoissa.

”Vapaan hiihtämisestä ei tullut mitään. Oli taistelua, että pääsi maaliin. Keli oli yllättävän liukas. Pikkasen liikaa käytin toisella kiekalla paukkuja. Vapaalla ei ollut jaksamista. Liian ahtaalla oltiin jo perinteisellä. Toivottavasti saa myöhemmin näissä kisoissa jotain aikaiseksi. Baanat saisi olla vähän paremmassa kunnossa”, pettynyt Niskanen totesi Ylelle.

Arsi Ruuskanen keskeytti kilpailun. Hän kaatui heti alkumatkalla, loukkasi itseään ja joutui ensiapuhoitoon.