Norja vei kymmenen parasta sijaa Kollenilla

11.03.2023 13:44

Simen Hegstad Krüger voitti Holmenkollenin 50 kilometrin matkan.©AOP

Maastohiihto

Holmenkollenin kisa näytti Norjan ylivoimaa maastohiihdossa lauantaina. Kymmenen ensimmäistä sijaa meni Norjalle Kollenin maailmancupin 50 kilometrin vapaan miesten osakilpailussa.

Kisan voittoon hiihti Simen Hegstad Krüger ja toisen sijan otti 5,7 sekuntia hitaampi Hans Christer Holund. Kisan kolmas oli Martin Löwström Nyenget, joka kiristi tahtia hyvässä kohtaa lopussa.

Suursuosikki Johannes Höslfot Kläbo jäi kisassa seitsemänneksi. Hän jäi kärkiajasta peräti +1.45,1. Kläbo jatkaa maailmancupin kärjessä.

Suomen ainoa edustaja oli Juuso Tossavainen, joka oli maalissa 27:s. Hän jäi kärjestä +6.16,3.

Kisasta puuttui monia maailman kärkinimiä sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi. Yleisö oli kuitenkin löytänyt paikalle ja norjalaishiihtäjät saivat äänekästä tsemppausta omiltaan. Kaikki matkaan lähteneet hiihtäjät tulivat myös maaliin.