Ylönen ja Maccelli onnistuivat maalinteossa

15.03.2023 07:34

Matias Maccelli teki kauden kuudennen osumansa Flamesia vastaan.©AOP

Montreal Canadiens yllätti ja voitti Pittsburgh Penguinsin tämän kotihallissa maalein 6-4 (4-2,0-2,2-0). Montrealin Jesse Ylönen onnistui jälleen maalinteossa. Ylösen kauden neljäs osuma tuli ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa ja vei ottelun tasoihin 2-2. Montreal pelasi vahvan ensimmäisen erän muutenkin ja tauolle mentiin sen johtaessa 4-2. Montrealin muut ottelun maalit tekivät Mike Hoffman, Denis Gurianov, Joel Edmundson, Anthony Richard ja Josh Anderson. Voitto katkaisi joukkueen seitsemän ottelun tappioputken.

Pittsburghin Mikael Granlund tahkosi reilut 18 minuuttia jäällä ja laukoi kahdesti. Lopulta Pensin maaleista vastasivat Jake Guentzel kahdesti, Evgeni Malkin ylivoimalla ja Kris Letang.

Ja sama ranskaksi… (Hyvä Ylöneeeennn!!!)

Arizonan suomalaiset olivat isossa roolissa joukkueensa voitossa tiistaina. Matias Maccelli teki kauden kuudennen osumansa ja syötti 31:nnen, kun Arizona Coyotes voitti kotihallissaan Calgary Flamesin jatkoajalla maalein 4-3(1-1,1-1,1-1,1-0). Juuso Välimäki onnistui myös jälleen syötöissään. Hän auttoi ottelussa lopulta kaksi maalia tehnyttä Clayton Kelleria 1-1-tasoituksessa ja Travis Boydia ratkaisumaalin teossa jatkoajalla yhdessä Maccellin kanssa. Arizona on kerännyt kuudesta viimeisestä ottelustaan pisteitä. Se on voittanut niistä neljä.

Dallas Starsin Miro Heiskasen syötöt osuivat ottelussa Vancouver Canucksia vastaan kahdesti. Heiskanen syötti Wyatt Johnstonin 1-2-kavennuksen toisen erän alkajaisiksi ja erän lopulla hän auttoi Jamie Benniä ylivoimalla iskemään 2-3-kavennuksen. Canucks kuitenkin voitti kotonaan maalein 5-2(2-0,1-2, 2-0).

Red Wingsin luottovahti Ville Husso torjui 14 kertaa ja Olli Määttä laukoi kahdesti ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Detroit kuitekin taipui maalein 1-2 (0-0,0-1,1-1). Juuse Saros oli kotihallissaan paremmassa vireessä ja torjuntoja tuli 28.

Joonas Korpisalo teki 26 torjuntaa LA Kingsin maalilla ja Kings voitti NY Islandersin kotonaan maalein 5-2(0-1,4-1,1-0). Kings viimeisteli toisessa erässä neljä maalia.

Columbuksen Patrik Laine syötti Johnny Gaudreaun 1-1-tasoituksen ensimmäisessä erässä ottelussa San Jose Sharksia vastaan, ja sama kaksikko ratkaisi ottelun jatkoajalla 6-5 osumallaan. Columbus voitti vierasottelun 6-5 (1-1,3-2,1-2,1-0). Voitto oli maaliskuun ensimmäinen Columbukselle ja katkaisi neljän pelin tappioputken.