Bö ylivoimainen Kollenilla – Seppälä parhaaseensa

18.03.2023 15:18

Miesten ampumahiihdon ykkösnimi Johannes Thingnes Bö onnistui myös kotikonnuillaan.©AOP

Ampumahiihto

Ampumahiihdon miesten maailmancupin viimeinen takaa-ajo kisa käytiin Norjan Holmenkollenilla.

Matkan voittoon hiihti isäntämaan ja lajin ykköstykki Johannes Thingnes Bö, joka oli ylivoimainen. Vaikka Bö ampui yhden sakon, hän oli maalissa 32,7 sekuntia ennen Ranskan Quentin Fillon-Mailletia, joka veti puhtaan ammunnan. Kisan kolmas oli Norjan Sturla Holm Lägreid yhdellä ohi.

Tero Seppälä joutui kahdelle sakkokierrokselle, mutta oli päivän paras suomalainen 11:lla sijallaan. Se on myös Seppälän kauden paras sijoitus maailmancupissa henkilökohtaisilla matkoilla.

Otto Ivenius ampui neljä ohi ja oli kisan 22:s. Olli Hiidensalo veti myös kaksi sakkoa ja oli lopulta 30:s. Jaakko Ranta keräsi neljä sakkoa ja oli kisan 54:s.

Tulokset tästä.

Naisten kisan voittoon suoriutui Saksan Denise Herrmann-Wick puhtaalla ammunnalla. Toisen sijan otti Ruotsin Hanna Öberg +3,5 jääneenä. Hänkin ampui puhtaasti. Ruotsin päivä oli hieno, sillä Anna Magnusson oli kolmas ja hän jäi voittajalle 33,1.

Suvi Minkkinen ylsi uransa parhaaseen pikakisassa. Hän oli tuloksissa 11:s ja jäi minuutin kärjelle. Nastassia Kinnunen oli kisan 19:s yhdellä sakolla. Kisa oli hänen uransa viimeinen. Erika Jänkä ampui yhden sakon ja oli kilpailun 45:s. Ensimmäistä maailmancupin kisaansa osallistuneet Sonja Leinamooja Noora Kaisa Keränen ottivat sijat 76. ja 90.