Naisleijonat voitti Ruotsin ja palaa A-lohkoon

16.04.2023 19:49

Noora Tulus teki kolmannen maalin Ruotsia vastaan sunnuntaina.©AOP

Naisleijonat

Naisleijonat kohtasi Ruotsin jääkiekon naisten MM-turnauksen viimeisessä ottelussaan. Suomi voitti ottelun maalein 3–1(1-1,1-0,1-0) ja varmisti sillä kisojen viidennen sijan, sekä nousun takaisin ylempään A-alkulohkoon, josta joukkue putosi viime MM-kisojen lopuksi ulos.

Sunnuntain Ruotsi-ottelussa Leijonien alku oli jälleen nihkeä ja Ruotsi meni 1–0-johtoon heti ottelun ensimmäisellä minuutilla Anna Kjellbinin maalilla. Suomi sai ensimmäisessä erässä peräti neljä ylivoimamahdollisuutta Ruotsin jäähyillessä ja lopulta Jenni Hiirikoski onnistui 1–1-tasoitusmaalissa juuri ylivoimalla avauserän puolivälissä.

Toisessa erässä Kiira Yrjänen vei Suomen 2–1-johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa kolmanteen erään asti ja sen teki Noora Tulus jälleen ylivoimalla.

Suomen maalia vartioi Sanni Ahola ja hän teki ottelussa 18 torjuntaa.