Hintz Dallasin illan supertähti – iski kolmesti

20.04.2023 07:35

Roope Hintz pelasi huippupelin keskiviikkona.©AOP

Dallasissa vietettiin maalijuhlia pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa Starsin ja Minnesota Wildin välillä. Toisessa erässä Dallas teki peräti neljä maalia. Ottelun supertähti oli suomalaishyökkääjä Roope Hintz, joka viimeisteli ottelussa hattutempun. Osumat tuli alivoimalla, tasakentällisin ja ylivoimalla. Dallas voitti jäähyjä keräilleen Wildin lopulta lukemin 7–3 (2-1,4-2,1-0).

Hintz onnistui ensimmäisen kerran ensimmäisessä erässä ja reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Hintz iski alivoimalla ottelun 1–0:aan Joel Kivirannan syötöstä. Toisen erän lopulla Hintz osui uudelleen ja siirsi ottelun Dallasille jo 6–3. Illan kolmannen maalinsa Hintz taiteili kolmannessa erässä ylivoimalla Jason Robertsonin ja Miro Heiskasen avulla ja osuma siirsi ottelun lukemat 7–3:een. Hintz myös syötti yhden, joten illan tehot olivat lopulta 3+1.

Myös Heiskanen pelasi huippumatsin. Heiskanen syötti ottelussa lopulta neljä maalia. Jevgenii Dadonov teki toisessa erässä kaksi osumaa, joista toisen Heiskanen syötti upeasti. Heiskanen auttoi myös kapteeni Jamie Benniä ja Tyler Seguinia maaleissaan. Jake Oettinger torjui Dallasin maalilla 23 kertaa.

Dallas pelasi ilman Joe Pavelskia, joka huilii ensimmäisessä ottelussa tuleen kovan tällin jälkeen.

Wildin maalit teki ensimmäisessä erässä onnistunut Oskar Sundqvist, sekä toisessa erässä peräkkäin iskeneet Marcus Johansson ylivoimalla ja Frederick Gaudreau. Kokenut Marc-Andre Fleury torjui 24 kiekkoa