Ilves voitti HIFK:n ja vei pronssimitalit

20.04.2023 21:10

Petri Kontiolan huikea kiekkoura tuli päätökseen torstaina.©AOP

Liiga

Tampereen Ilves voitti SM-liigan pronssimitalit kaadettuaan mitaliottelussa Tampereella torstaina HIFK:n maalein 3–2 (1-1,1-0,1-1). Ilves pelasi pronsille toisena kautena peräkkäin.

HIFK ei ole koskaan voittanut Tampereen uudella jääkiekko Arenalla, mutta nyt se onnistui kuitenkin maalinteossa kahdesti.

Ilveksen maaleista vastasivat Matias Mäntykivi 1–1-tasoituksella ensimmäisessä erässä, Tommi Tikka toisen erän alkupuolella ja Santeri Virtanen kolmannen erän puolivälin tuntumassa.

HIFK:n maalit teki Iiro Pakarinen ensimmäisen erän alkupuolella ja Leevi Teissala kolmannen erän alussa.

Ottelussa uransa päättivät Ilveksen ikoninen sentteri Petri Kontiola, 38, ja Jarno Koskiranta, 36. HIFK:n Kasper Lundell, 19, pelasi puolestaan uransa ensimmäisen liigaottelun.