Rantasen huippupeli ei riittänyt – Kraken tasoitti sarjan

25.04.2023 08:38

Mikko Rantanen osui toisessa erässä kahdesti.©AOP

Seattle Kraken tasoitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan Colorado Avalanchea vastaan 2–2:een kotihallissaan voittamalla neljännen ottelun jatkoajalla maalein 3–2(2-0,0-2,0-0,1-0).

Kraken otti otteluun vahvan alun. Se meni 2–0-johtoon Will Borgenin maalilla ja Daniel Sprongin ylivoimaosumalla kotiyleisön hurraamana.

Ensimmäisen erän jälkeen Colorado löysi itsensä kahden maalin takaa-ajosta. Toisen erän puolivälin jälkeen Rantanen iski 1-2-kavennuksen Nathan MacKinnonin ja Evan Rodriguesin syötöistä. Erän lopulla Rantanen onnistui uudelleen ja tasoitti ottelun 2-2:een ylivoimaosumallaan. Mutta suomalaishirmun onnistumiset eivät riittäneet.

Kolmas erä oli maaliton, mutta jatkoajan kolmannella minuutilla Kraken onnistui ylivoimalla Jordan Eberlen maalilla. Kraken oli myös laukaisutilastossa ottelussa aktiivisempi. Aleksandar Georgiev torjui ottelussa 42 laukauksesta 40 kiekkoa. Krakenin Philipp Grubauer torjui 22 kiekosta 20.

Rantasen tehotilasto pudotuspeleissä on nyt lukemissa 5+1 ja hän johtaa nyt pudotuspelien maalipörssiä. Rantanen viimeisteli myös otteluparin edellisessä ottelussa kaksi maalia ja maanantain peli oli Rantaselle uran neljäs monen maalin pudotuspelimatsi.

Joukkueet kohtaavat jälleen keskiviikkona Denverissä.