Kraken kuskin paikalle – Rantaselle syöttöpinna

27.04.2023 07:28

Tye Kartye onnistui ensimmäisessä pudotuspelissään maalinteossa.©AOP

Puolustava mestari on ahdingossa ja selkä seinää vasten. Seattle Kraken meni 3–2-johtoon otteluparissa Coloradoa vastaan voittamalla viidennen ottelun vieraissa torstaiaamuna maalein 3-2 (0-0,2-1,1-1).

Krakenin maalivahti Philipp Grubauerin loistovire ja 26 torjuntaa auttoivat vierasjoukkuetta onnistumisessa.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisen erän seitsemännellä peliminuutilla Kraken meni johtoon  Morgan Geekien osumalla. Reilun minuutin päästä Colorado kuitenkin tasoitti 1–1:een Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin upealla parityöllä ja Rantasen tehot pudotuspeleissä ovat nyt 5+2.

Kraken otti uudellen johtoaseman saman erän puolivälissä ja odottamattomasti vasta keskiviikkona AHL:stä ylös kutsutun nuoren Kraken-hyökkääjän Tye Kartyen, 21, maalilla.

Heti päätöserän alussa Yanni Gourde vei Krakenin jo 3–1-johtoasemaan. Pudotuspelimaali oli myös hänelle kauden ensimmäinen.

Erän lopulla Colorado kavensi vielä 2–3:een Evan Rodriguesin huippuvedolla, mutta loppuminuuttien taistelu ilman maalivahtia ei tuonut Coloradolle kovasti toivottua tasoitusta.

Colorado pelasi ilman pelikiellossa olevaa tähtipuolustajaansa Cale Makaria ja hyökkääjäänsä Valeri Nitshushkinia, joka katosi kentältä toisen pudotuspeliottelun jälkeen henkilökohtaisista syistä. Hän pelasi toisessa ottelussa vielä lähes 20 minuuttia. Seura ei ole tiedottanut pelaajan tilanteesta.

Ottelupari kohtaa kuudennessa ottelussa Seattlessa lauantaina paikallista aikaa.