Toronto teki sen! – Ja myös Oilers jatkoon

30.04.2023 08:01

Toronton Auston Matthews osui ratkaisupelissä.©AOP

Toronto Maple Leafs käytti mahdollisuutensa ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle. Leafs voitti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa Tampan otteluvoitoin 4–1 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle. Tilanne on sensaatio! Toronto voitti pudotuspelisarjan ensimmäistä kertaa 19 vuoteen.

Lauantain ottelussa Lightning taipui kotonaan Tampassa tosin vasta jatkoajalla ja maalein 2–1 (0-0-1-0,0-1,1-0). Tampaa ei siis nähdä Stanley Cupin finaaleissa, joissa se on pelannut viimeisenä kolmena kautena. Tampa oli mestari kausina 2021 ja 2020.

Toronton maalintekijöinä kunnostautuivat ratkaisuottelussa tietysti Auston Matthews ja supersiistillä vedolla John Tavares. Torontossa väki sekosi sarjavoitosta niin, että kaupungissa jouduttiin varoittamaan liikennekaaoksesta juhlivien kiekkofanien vuoksi. Seuraavaksi Toronto saa vastaansa voittajan sarjasta Boston Bruins – Florida Panthers.

Myös toinen kanadalainen joukkue sai faninsa juhlimaan. Edmonton Oilers varmisti paikkansa pudotuspelien toisella kierroksella voittamalla LA Kingsin tosi kuumassa kuudennessa ottelussa Losissa maalein 5–4 (2-1,2-2,1-1). Oilers vei ottelusarjan voitoin 4–2. Ottelun ensimmäisen maalin teki Oilersin Connor McDavid puolentoista minuutin pelin jälkeen. Huippuhyökkääjälle osuma oli kuitenkin vasta pudotuspelien kolmas.

Joonas Korpisalo torjui Kings-maalillaan pelissä 21 kiekkoa. Kings oli ottelussa pommittava osapuoli hakiessaan sarjan venyttämistä seitsemänteen koitokseen. Oilers-vahti Stuart Skinner oli täystyöllistetty ja hän torjui lopulta ottelussa 40 kiekkoa. Kings rokotti näyttävästi 4–4-tasoituksella kolmannen erän lopulla, kun Skinnerin maila hajosi.

Oilers on historiassaan kerännyt nyt 38 pudotuspelisarjan voittoa. Edmonton saa seuraavaksi vastaansa Vegas Golden Knightsin.

Älä missaa twiittiä. Korpisalo venyi huipputorjuntaan vielä viimeisillä hetkillä…