Dallasin Pavelskin huikea paluuvire ei riittänyt

03.05.2023 08:29

Dallasin Joe Pavelski otti maalikirin paluu ottelussaan. Tulos: neljä maalia.©AOP

Dallas Starsin Joe Pavelski, 38, palasi kovalla ryminällä joukkueensa kokoonpanoon. Aivotärähdyksen vuoksi edelliset viisi ottelua sivussa ollut pelaaja, viimeisteli ottelussa peräti neljä maalia.

Niistä huolimatta Dallas tosin hävisi toisen puodotuspelikierroksen ensimmäisen ottelun Seattle Krakenille jatkoajalla maalein 5–4 (4-2,0-0,0-2,1-0).

Ottelu alkoi maalikarkeloilla. Ensimmäisessä erässä tehtiin hulppeat kuusi maalia ja suurin osa niistä vielä erän jälkipuoliskolla.

Pavelskilla riitti peli-intoa. Hän teki ottelun ensimmäisen maalin parin minuutin pelin jälkeen. 1–0-osuma oli Pavelskin ensimmäinen kauden pudotuspeleissä.

Jaden Schwartz toi Krakenin tasoihin avauserän puolivälin tuntumassa, mutta Pavelski osui uudellen siitä alle minuutissa. Osumassa auttoi Miro Heiskanen.

Kraken teki seuraavat kolme osumaa ja vieläpä kaikki alle minuutin sisään. Ensin iski Justin Schultz, sitten Oliver Björkstrand ja vielä Jordan Eberle. Tauolle mentiin Krakenin johtaessa 4–2.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen erän puolivälissä Pavelski viimeisteli illan kolmannen maalinsa. Hattujen keruutauon jälkeen Pavelski jatkoi yhä löytämällään tiellä ja iski illan neljäntensä. Se myös tasoitti ottelun 4–4:ään ja vei ottelun jatkoajalle. Osumassa häntä auttoi Jani Hakanpää.

Jatkoilla ottelun ratkaisi Yanni Gourde.

Dallasin Roope Hintz ei osunut ottelussa kertaakaan. Hän laukoi viisi kertaa, mutta tehotilasto näytti -2:ta. Krakenin Eeli Tolvanen laukoi kolmesti.