Devils innostui kotiyleisön edessä – Aho osui

08.05.2023 01:14

Sebastian Aho iski joukkueensa avausmaalin Newarkissa.©AOP

New Jersey Devils pääsi vihdoin kotihalliinsa ottelusarjassa Carolina Hurricanesia ja löysi samalla myös groovinsa. Isännät menivät ottelun ensimmäisessä erässä peräti 3–0-johtoon ja vankensi johtoaan vielä toisessa erässä kahdella maalilla. Lopulta Devils kavensi sarjan 1–2:een voittamalla sunnuntain ottelun lopulta hulluin luvuin  8–4 (3-0,2-2,3-2).

Devilsin tehokkain tähti oli hyökkääjä Jack Hughes, joka palasi maalintekijäksi viiden ottelun tauon jälkeen. Hän iski kaksi lätkää maaliin ja lisäksi myös syötti kaksi maalia. Niistä Damon Seversonin 5–1-maalin hän syötti yhdessä ensimmäistä NHL-pudotuspeliään pelanneen veljensä Luke Hughesin, 19, kanssa. Luke Hughes syötti ottelussa yhteensä kaksi maalia.

Carolinan ensimmäisen maalin teki Sebastian Aho, kun toista erää oli pelattu kaksi minuuttia. Ahon pisteputki pudotuspeleissä on nyt kuuden ottelun pituinen ja maali oli hyökkääjän viides.

Aho oli esillä muutenkin. Ottelun toisen erän puolivälissä todistettiin harvinaista tilannetta, jossa Aho nujakoi nuoren Jack Hughesin kanssa. Molemmat lähtivät jäähylle. Aho sai lisäksi poikittaisesta toisen kaksiminuuttisen. Sen kärsi hänen puolestaan Jesse Puljujärvi. Puljujärvi kärsi lisäksi myös Stefan Noesenin toisen jäähyn kolmannessa erässä.

Heti Ahon nahinatilanteen jälkeen Canesin Jordan Martinook veti sisään rangaistuslaukauksen, jonka sai, kun hänet kaadettiin irtiotossa.

Devilsin Vitek Vanecek teki 25 torjuntaa ja sai tililleen myös syöttöpinnan Miles Woodin tekemään 6–2-osumaan. Canesin maalilla Freddy Anderson päästi kahdeksasta laukauksesta neljä maalia ja tuli toisen erän viidennellä minuutilla vaihtoon. Pjotr Kochetkov torjui loput pelistä ja koppasi 19 kiekkoa.

Haula menetti Devilsin tehokkaimman pelaajan tittelin Hughesille. Haulan tehot tähän mennessä ovat 4+2.