Suomi kuittasi USA-tappion hikisellä voitolla Saksasta

13.05.2023 22:32

Juho Lammikko ei saanut omaa kuparistaan rikki vielä Saksaa vastaan. @ AOP

Jääkiekon MM2023

Suomi kuittasi USA:lle MM-kisojen avausottelussa kärsityn murheellisen 1-4-tappion 4-3 (1-1, 2-2, 1-0) -voitolla Saksasta.

Voitto ei irronnut helposti, sillä Saksa roikkui Leijonien karvoissa kiinni kaksi erää. Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli tasan 3-3. Lopulta piina laukesi ajassa 52.45, kun Mikko Lehtonen iski Mikko Rantasen upean soolon jälkeen Leijonille ratkaisevan 4-3-osuman. Myös Teemu Hartikaiselle kirjattiin maalista syöttöpiste.

Suomi aloitti jälleen ottelun vahvasti ja meni johtoon ajassa 9.30, kun Joel Armia avasi kisojen maalitilinsä iskemällä Kaapo Kakon esityöstä kiekon Saksan maalin alanurkkaan ohi Dustin Strahlmeierin.

Saksa roikkui kuitenkin Leijonien kyydissä mukana ja Marcel Noebels iski tasoituksen ajassa 17.45.

Suomi hallitsi ensimmäistä erää hienokseltaan ja voitti laukaukset 7-5.

Toisessa erässä tanssi jatkui myös Suomen hallinnassa. Saksa tosin meni ottelussa 2-1-johtoon, kun Kai Wissmann iski laatan Jussi Olkinuoran taakse. Suomi sai Saksan maalin jälkeen hyvän otteen pelistä. Ensin Sakari Manninen tasoitti Kasperi Kapasen ja Miika Koiviston syötöstä ajassa 34.09.

Manninen iski illan toisensa ajassa 35.56 ylivoimalla Moritz Mullerin otettua kakkosen kiinni pitämisestä. Rantanen ja Lehtonen kirjasivat maaliin syöttöpisteen.

Saksa ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi uudelleen tasoihin John Peterkan maalilla 19 sekuntia ennen erän päättymistä. Myös Saksan maali syntyi ylivoimalla Harri Pesosen istuessa jäähyllä.

Suomi voitti ottelussa laukaukset 25-13.

Leijonien MM-urakka jatkuu maanantain myöhäisottelussa, kun vastaan luistelee Ruotsi.