Barcelona varmisti La Ligan mestaruuden

15.05.2023 05:42

Barcelona juhlii La Ligan mestarina.©AOP

Jalkapallo

FC Barcelona varmisti Espanjan La Ligan mestaruuden sunnuntai-iltana voittamalla paikallisvastustaja Espanyolin maalein 4–2 (3–0) vieraskentällä. Barcelona ratkaisi mestaruuden peräti neljä ottelua ennen sarjan päättymistä.

Mestaruus on Barcelonan ensimmäinen sitten kauden 2018-19, mutta jo seurahistorian 27:s.

Robert Lewandowski teki ottelussa kaksi maalia. Ne tulivat ottelun 11. ja 40. minuuteilla. Lewandowski on nyt tehnyt 21 maalia La Ligassa tällä kaudella. Ennen puoliaikaa onnistui vielä 19-vuotias Alejandro Balde 20. minuutilla. Jules Kounde teki Barcan neljännen maalin 53. minuutilla.

Putoamistaistelua käyvältä Espanyolilta onnistuivat Javier Puado 73. minuutilla ja Joselu ajassa 90+2.

Barcelonan mestaruusjuhlintaa ottelun loputtua häiritsi Espanyolin kannattajien ryntäys kentälle. Kannattajia ahdistaa. Esapanyol on hävinnyt viimeisestä neljästä kolme ja se on liigassa toiseksi viimeisenä.