Punakortti heilui – Naisten MM-kisoissa kolme matsia

21.07.2023 14:40

Lina Lehtovaaralla riitti tuomittavaa perjantaina aamuottelussa.©AOP

Jalkapallo

Naisten jalkapallon MM-kisojen toinen päivä lähti käyntiin Nigeria – Kanada -ottelulla, jonka tuomitsi suomalainen Lina Lehtovaara.  Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen 0–0, mutta tuomari oli ottelussa kiireinen. Lehtovaara tuomitsi ottelussa rangaistuspotkun Kanadalle toisella puoliajalla. Sitä asteli laukomaan kaikkien aikojen maajoukkuemaalintekijä Christine Sinclair, 40, mutta Nigerian maalivahti Chiamaka Nnadozien torjui pallon.

Ottelun lisäajalla Lehtovaara näytti VAR-tarkistuksen jälkeen suoraa punaista korttia Nigerian Deborah Abiodunille törkeästä taklauksesta.

Sveitsi voitti omassa MM-avauksessaan perjantaina Filippiinit maalein 2–0. Sveitsin maaleista vastasivat Ramona Bachman rankusta ensimmäisen puoliajan 45. minuutilla. Toisen osuman teki Seraina Piubel 64. minuutilla.

Mestarisuosikki Espanja voitti ensimmäisessä MM-ottelussaan Costa Rican peräti 3–0.  Ensimmäisessä osumassa Espanja sai apuja Costa Rican Valeria del Campolta, joka teki oman maalin ottelun 21. minuutilla. Heti perään Espanja meni 2–0-johtoon Aitana Bonmatin maalilla 23. minuutin kohdalla. Lisäksi Espanjan Esther Gonzalez onnistui puskemaan pallon maaliin ottelun 27. minuutilla. Toinen puoliaika oli maaliton.