Japani jyräsi Zambian – Englanti voittoon rankulla

22.07.2023 17:02

Englannin Georgia Stanway onnistui rankkarissa.©AOP

Jalkapallo

Naisten jalkapallon MM-kisoissa pelattiin lauantaina viisi ottelua.

Ensin USA voitti Vietnamin 3–0. Luvut olisivat voineet olla rumemmatkin, mutta Vietnamin maalivahti Tran Thi Kim Thanh torjui USA:n saaman rankkarin. USA:n maaleista vastasivat Sophia Smith kahdesti ensimmäisellä puoliajalla ja Lindsay Horan toisella puoliajalla.

Japani jyräsi Zambian peräti maalein 5–0. Hinata Miyazawa onnistui maalinteossa kahdesti. Hän iski pallon verkkoon ensin 43. minuutilla ja sitten 62. minuutilla. Japanille onnistuivat myös Mina Takata 55. minuutilla, Jun Endo 71. minuutilla ja Riko Ueki rangaistuspotkusta lisäajan 11. minuutilla. Zambian maalivahti Catherine Musonda keräsi ottelussa kaksi keltaista korttia. Punainen kortti iski lisäajan 7. minuutilla.

Englanti avasi MM-turnauksensa ottelulla Haitia vastaan Brisbanessa. Englanti voitti tasapaksun ottelun 1–0, mutta voittomaali tuli rangaistuspotkusta ottelun 29. minuutilla. Rankun veti Georgia Stanway. Hän sai tehdä sen jopa kahdesti, koska Haitin maalivahti liikku ensimmäisellä kerralla liian aikaisin linjalta maalillaan.

Kiina mittasi Tanskaa  joukkueiden MM-avauksessa. Ottelu pysyi maalittomana aivan viime hetkeen asti. Ottelun 89. minuutilla Amalie Vansgaard puski kulmurista tulleen pallon Kiinan maaliin. Vansgaard ehti olla kentällä vain muutaman minuutin ennen voittomaaliaan. Hän tuli kentälle vaihdosta 85. minuutilla.