Rovanperältä aivan ylivoimainen suoritus Virossa

23.07.2023 14:57

Kalle Rovanperä oli Virossa ylivoimainen sunnuntainakin.©AOP

MM-ralli

Viron MM-ralli päättyi Kalle Rovanperän ylivoimaiseen esitykseen ja voittoon sunnuntaina.

Rovanperä aloitti rallin perjantaina aura-autona ja se näkyi päivän tuloksissa. Kun aurauskurimus oli suoritettu, kaasutti Rovanperä menemään. Lauantaina hän ajoi nopeimman ajan jokaiselle ajetulle erikoiskokeelle. Vielä sunnuntainakin hän oli nopein rallin neljällä viimeisellä EK:lla. Rovanperä kuittasi itselleen myös Power Stagen viisi lisäpistettä.

Yhteensä hän kaasutti pohjat peräkkäin 13:lle EK:lle Virossa. Voitto Viron rallissa on 22-vuotiaan Rovanperän uran kolmas.

”Mestaruustaiston kannalta tämä on tärkeä paikka. Tiesin, että piti painaa täysillä”, Rovanperä totesi sarjan haastattelussa.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa nyt 55 pisteen erolla toisena olevaan tallikaveriinsa Elfyn Evansiin.

Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville oli toinen, mutta hän jäi Rovanperälle lopulta 52,7 sekuntia.

Hienon suomalaismenestyksen Viron rallissa kruunasi Esapekka Lapin kolmas sija. Hyundai-kuski karisti Toyotan Evansin kannoiltaan ja otti kauden neljännen podium-sijansa. Kolmossija oli Lapille kauden kolmas.

Teemu Suninen oli Hyundaillaan rallin viides. Suninen ajoi vasta ensimmäistä kertaa Rally1-hypridikilpa-autolla.

Skodan Sami Pajari oli WRC2-luokan kakkonen ja Hyundai-debyyttiään ajanut Emil Lindholm ajoi luokan kolmanneksi. Luokan voittajana maaliin tuli Skodan norjalaiskuski Andreas Mikkelsen.