Nigeria ylsi megayllätykseen voittamalla Australian

27.07.2023 16:13

Nigerian Uchenna Kanu osui Australiaa vastaan.©AOP

Jalkapallo

Portugali voitti Vietnamin 2–0 (2–0) naisten jalkapallon MM-kisakentällä Uuden-Seelannin Hamiltonissa torstaina. Portugalin maaleista vastasivat Telma Encarnacao jo ottelun seitsemännellä minuutilla ja Kika Nazareth 21. minuutilla. Portugali kohtaa seuraavaksi nelinkertaisen mestarin USA:n. Voitto siitä veisi Portugalin jatkoon. Vietnamin tie kisoissa päättyy alkulohkoon. Se hävisi myös ensimmäisen ottelunsa USA:lle.

Nigeria ylsi jymypaukkuun torstaina ottelussa emäntämaa Australiaa vastaan. Nigeria voitti kohtaamisen maalein 3–2. Nigerian maalit viimeisteli Uchenna Kanu ensimmäisen puoliajan lisäajalla ja Osinachi Ohale 65. minuutilla. Loppulukemat viimeisteli Asisat Oshoala 72. minuutilla. Australian maalit teki Emily van Egmond niin ikään ensimmäisen puoliajan jatkoajalla ja lopulta myös Alanna Kennedy ajassa 90+10. Nigeria johtaa B-lohkoa yhdessä Kanadan kanssa. Australia on kolmantena ja sen on onnistuttava seuraavassa ottelussaan Kanadaa vastaan.