Norja runnoi Filippiinit – Saksa hävisi Kolumbialle

30.07.2023 16:23

Kolumbia juhli näyttävästi voittoa Saksasta.©AOP

Jalkapallo

Marokko otti ensimmäisen voittonsa naisten jalkapallon MM-kisoissa, kun se voitti Etelä-Korean sunnuntaina maalein 1–0. Marokon historian ensimmäisen MM-kisamaalin teki Ibtissam Jraidi aivan ottelun alussa kuudennella peliminuutilla. Mukana kentällä oli myös vasta 16-vuotias Casey Phair, joka tuli vaihdosta kentälle 84. minuutilla.

Norja voitti Filippiinit peräti 6–0. Sophie Haug teki hattutempun ja lisäksi onnistuivat Caroline Graham Hansen, sekä Guro Reiten rankkarista. Filippiinien Alicia Barker teki myös oman maalin. Norja varmisti voitollaan jatkopaikkansa.

Toinen kisaemäntä Uusi-Seelanti putosi jatkosta pelattuaan 0–0-tasapelin Sveitsiä vastaan. Sveitsille riitti tasuri jatkopaikkaan.

Kolumbia teki jättiyllärin ja voitti Saksan 2–1. Maalit tuli ottelun toisella puoliajalla. Linda Caicedo iski Kolumbian johtoon 52. minuutilla. Saksa tuli tasoihin Alexandra Poppin rankkarilla 89. minuutilla, mutta Manuela Vanegas onnistui vielä ottelun 97. minuutilla. Saksa tarvitsee voiton Etelä-Koreasta torstaina edetäkseen jatkoon.