Sainz ajoi F1-voittoon Singaporessa

17.09.2023 16:56

Carlos Sainz toi Ferrarinsa ensimmäisenä ruutulipulle.©AOP

Formula 1

Red Bullin Max Vertappenin toukokuussa Miamissa alkanut F1-kisojen voittoputki katkesi Singaporessa. Taistelu iltakisan voitosta oli jännitysnäytelmä, jonka voitton kuittasi lopulta paalulta lähtenyt Ferrarin Carlos Sainz. Kisan kakkonen oli McLarenin Lando Norris. Kolmantena ruutulipulla oli Mercedeksen Lewis Hamilton, mutta vain, koska tallikaveri George Russell tömähti viimeisellä kierroksella hänen edeltään seinään.

Voitto on Sainzin F1-uran toinen. Hän voitti viime kaudella ensimmäisen F1-kisansa Silverstonessa.

”Uskomaton tunne ja uskomaton viikonloppu. Vaikea alku, mutta teimme kisassa kaikki oikein. Italiassa ollaan varmasti iloisia tänään”, Sainz totesi kisan jälkeen.

MM-sarjaa kirkkaasti johtava Verstappen oli kisassa vasta viides. Tallikaveri Sergio Perez oli kahdeksas. Ferrarin voitto rikkoi Red Bull -tallin unelman kaikkien kisojen voitosta tällä kaudella.

Valtteri Bottaksen kisa hyytyi keskeytykseen. Suomalainen lähti Verstappenin ja Perezin tavoin kovilla renkailla matkaan ja kaikki kolme vaihtoivat settinsä vasta 40 kierroksen jälkeen mediumeihin. Bottas oli parhaillaan kisan kymmenes, mutta kisan alun turva-auto-jakson jälkeen hän putosi hännille, kun muut kurvasivat tuoreilla renkailla ohi. Bottaksen kisa keskeytyi kuusi kierrosta ennen kisan loppua.

Aston Martinin kanadalaiskuskilta Lance Strollilta jäi kisa ajamatta lauantain kolarin jälkeen. Toinen Aston-kuski Fernando Alonso sai Singaporessa kisamittariinsa yli 100 000 kilometriä täyteen. Kisassa hänelle tuomittiin kuitenkin viiden sekunnin aikasakko ja suurempi menestys jäi haaveeksi. Hän oli kisan 15:s.

AlphaTaurin tulokas-kuski Liam Lawson saalisti GP:ssä ensimmäiset MM-pisteensä. Hän oli kisan yhdeksäs.