TILANNEHUONE

Verstappen palasi ykköseksi – Bottas kymmenes

22.09.2023 10:05

Verstappen palasi ykköseksi – Bottas kymmenes

Max Verstappen palasi tuloslistan kärkeen Japanissa.©AOP

Formula 1

Red Bullin Max Verstappen jätti nopeasti taakseen Singaporen floppiviikonlopun ja nousi kärkeen heti Japanin GP:n perjantain harjoituksissa. Verstappen oli nopein sekä ensimmäisten että toisten harjoitusten tuloslistalla. Viime kaudella Verstappen ajoi Japanissa paalulle ja myös voitti itse GP:n ensimmäistä kertaa urallaan.

Perjantain ensimmäisen harjoituksen toinen oli Singaporen voittajakuski Ferrarin Carlos Sainz ja kolmas McLarenin Lando Norris. Toisessa harjoituksessa toisen sijan vei Ferrarin Charles Leclerc ja kolmas oli jälleen Norris.

Toinen harjoitus päättyi muutaman minuutin etuajassa Alpinen Pierre Gaslyn osuttua ratavalliin.

Alfa Romeon kuskeilla ensimmäinen harjoitus oli tuloksellisesti vaisu. Valtteri Bottas oli ensimmäisen harjoituksen 17:s, mutta toisen kymmenes.  Zhou Guanyu oli ensimmäisen harjoituksen viimeinen ja toisen 16:s.

Kotiyleisön suosikki AlphaTaurin Yuki Tsunoda oli viides ja 18:s. Vielä tämän kisan Daniel Ricciardoa tallissa tuuraava Liam Lawson ylsi sijoille yhdeksän ja 15.

Singaporen GP:n harjoitusten mällin vuoksi kisan missannut Aston Martinin Lance Stroll oli jälleen autonsa ratissa ja hän otti treeneissä nyt sijat kymmenen ja 11.

Monet kuskit huolestuivat harjoitusten aikana autojensa pohjalevyistä. Japanin radan kanttarit ovat korkeat ja terävät, ja vaativat erityistä ajotarkkuutta.

F1: Japanin GP:n aika-ajo ajetaan lauantaiaamuna kello 9.

Tuloksia tästä ja tästä.