Huuhkajat romahti kahdella loppuhetken maalilla

17.10.2023 20:56

Jalkapallo

Suomen EM-kisahaaveet kokivat musertavan takaiskun, kun Kazakstan kaatoi Huuhkajat vastoin ottelutapahtumia kahdella viime hetken maalilla 2-1 (0-1) Olympiastadionilla tiistaina.

Suomi hallitsi ottelun avausjaksoa ja pitkään vielä toistakin, mutta hyvistä paikoista huolimatta Huuhkajien ainoaksi osumaksi jäi Robert Taylorin vapaapotkusta ampuma maali 28 minuutin pelin jälkeen.

Toisen jakson puolivälin jälkeen Kazakstan alkoi päästä peliin mukaan ja kun ottelua oli pelattu 76 minuuttia Kazakstanille tuomittiin kyseenalainen rangaistuspotku puskupallon osuttua maalin edessä Fredrik Jensenin korkealla olleeseen käteen. Baktiyor Zainutdinov laukoi rankkarista pallon keskelle maalia.

Huuhkajien lento romahti lopullisesti 88. minuutilla, kun Zainutdinov puski suoraan kulmasta pallon maalin takanurkkaan.

Tappion myötä Suomen mahdollisuudet päästä karsintojen kautta jatkoon ovat käytännössä menneet. Suomi on kuitenkin varmistanut jo paikkansa EM-kisojen jatkokarsinnassa, jotka pelataan maaliskuussa. Jatkokarsinnan pelataan ensin yksiosainen välieräottelu, jonka voittaja pelaa yksiosainen finaalin. Suomen lisäksi toinen varma maa jatkokarsinnassa on Bosnia-Hertsegovina. Kaksi muuta paikkaa menevät todennäköisesti Israelille ja Ukrainalle.