Leclerc paalulle – Verstappen jäi kuudenneksi

21.10.2023 01:10

Formula 1

Yhdysvaltojen F1 GP:n sunnuntain kisan aika-ajossa saatiin yllätys, kun paalupaikalle Circuit of the Americasin yli +35 asteen säässä ajoi Ferrarin Charles Leclerc. Ykköspaikka on Leclercille kauden kolmas. Paalupaikka Circuit of the Americasilla on myös tärkeä. Kolme viimeistä kisaa on voitettu paalulta.

Toiseen ruutuun parkkaa sunnuntaina hyviä esityksiä jatkava McLarenin Lando Norris. Hän jäi kärjelle vain +0.130. Aika-ajon kolmonen oli Mercedeksen Lewis Hamilton, joka jäi paaluajasta hänkin vain +0.139 sekunnin päähän.

Red Bullin Max Verstappen oli kiinni paalussa. Hän ajoi viimeisellä kierroksella 0.005 sekuntia nopeammin kuin Leclerc, mutta hän ylitti ratarajan ja aika hylättiin. Mestari jäi kuudenteen lähtöruutuun.

Valtteri Bottaksen Alfa Romeon kyyti riitti ensimmäisessä jaksossa sijalle 11. Q2:lla Bottas oli 13:s ja putosi jatkosta. Tallikaveri Zhou Guanyu oli toisella jaksolla piirun nopeampi ja kiilasi suomalaisen eteen sijalle 12.

Myös molemmat AlphaTaurit putosivat toisen osion jälkeen. Paluun kisakuntoon tehnyt Daniel Ricciardo oli aika-ajon 15:s ja Yuki Tsunoda 11:s.

Aston Martinit evät toimineet COTA:n radalla. Molemmat autot putosivat jo ensimmäisellä aika-ajojaksolla. Fernando Alonso jäi ruutuun 17. ja Lance Stroll jäi toiseksi viimeiseksi. Alonso syytti epäonnistumisesta vahvasti ruuhkaa radalla, mutta harmitteli myös vähäistä harjoitusaikaa uusien osien kanssa. Hän näkee viikonlopun kisan nyt testisessiona.

Williamsin Logan Sargeant jäi kotikisassaan aika-ajon viimeiseksi. Myös tallikaveri Alex Albon putosi jo ensimmäisellä jaksolla. Hän oli 18:s.