Columbus ja Devils voittoihin – Laine koki kovia

21.10.2023 07:55

Columbus Blue Jackets palasi voittoisasti jäälle Detroit-tappion jälkeen kotonaan Calgary Flamesia vastaan perjantaina. Columbus voitti ottelun mukavin lukemin 3–1(0–0,1–0,2–1). Suomalaistehoja ei ottelussa tullut, mutta Justin Danforth ja loukkaantumisen jälkeen taas mukaan päässyt Zach Werenski iskivät molemmat tehot 1+1. Werenski laittoi kiekon tyhjiin ottelun lopulla. Lisäksi osui Sean Kuraly. Joukkueen kakkosvahti Spencer Martin torjui peräti 36 kiekkoa. Hän on torjunut nyt kahdessa matsissa Elvis Merzlikinsin sairastuttua.

Calgaryn osumasta vastasi Elias Lindholm alivoimalla kolmannessa erässä.

Omaa peliään viime aikoina kovasti kritisoinut Patrik Laine pelasi melkein 19 minuuttia ja sai aikaan kaksi kolahdusta tolppaan. Laine koki kovia ottelun viime hetkillä, kun häntä taklattiin päähän. Hänet taklasi ruotsalaispakki Rasmus Andersson, joka sai siitä viisi minuuttisen aivan loppusekunneilla.

Columbus on kauden neljästä pelistään voittanut kaksi.

Devilsin Hughesit osuivat

NY Islanders ja New Jersey Devils kohtasivat Long Islandilla. Devils vei lopulta voiton jatkoajalla ja maalein 5–4(1–1,2–2,1–1,1–0). Devils käytti ylivoimapaikkansa kolmesti.

Ottelun ratkaisi Jack Hughesin osuma jatkoajan kolmannella minuutilla. Hughes teki kaksi maalia. Hän onnistui lisäksi kolmannessa erässä ylivoimalla 4–3-maalissa.

Myös Luke Hughes avasi ottelussa kauden maalitilinsä. Hän onnistui niin ikään ylivoimalla toisessa erässä veljensä syötöstä. Osuma siirsi Devilsin 4–3-johtoon. Devilsille osuivat myös Dougie Hamilton ja Tyler Toffoli. Myös Timo Meier avasi vihdoin pistetilinsä. Hän syötti ottelussa kaksi osumaa. Voitto oli Devils-koutsi Lindy Ruffin sadas joukkueessa.

Islandersin maaleista vastasi kaksi pelaajaa. Brock Nelson ja Bo Horvat kantoivat vastuun osumista.

Erik Haula ei pelannut ylävartalovamman vuoksi. Haula on tehnyt kauden alun kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 2+1.