Barkov avasi maalitilinsä – ei juuri auttanut

22.10.2023 07:49

Aleksander Barkov teki kauden ensimmäisen maalinsa osuessaan Vancouver Canucksin verkkoon lauantaina kotiottelussa. Barkovin osuma tasoitti ottelun 1–1:een ensimmäisessä erässä. Lisäksi Barkov syötti Sam Reinhartin 2–3-kavennuksen kolmannen erän alussa. Reinhart onnistui erässä myös uudelleen, mutta Florida koki kuitenkin karun kotitappion lukemin 5–3 (1–1,0–2,2–2).

Reinhart on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia. Hän on pelannut Barkovin ja Evan Rodriguesin kanssa ykkösketjussa. Päävalmentaja Paul Maurice intoutui kehumaan pelaajaa lehdistölle.

”Hän on kehittynyt joka kautena ja tehnyt myös töitä viime kesän aikana. Hän on yksi kovakuntoisimmista urheilijoistamme”, Maurice sanoi ESPN:lle.

Kanadassa Ville Husso torjui 35 kiekkoa ja Detroit Red Wings voitti Ottawa Senatorsin vierasottelussa maalein 5–2 (1–1,2–0,2–1). Joe Veleno teki Detroitille kaksi maalia. Wings-puolustaja Olli Määtälle ei merkitty tehopisteitä.

Arizonan Juuso Välimäki ja Matias Maccelli syöttivät Jason Zuckerin 1–0-yv-maalin ensimmäisessä erässä Anaheim Ducksia vastaan. Coyotes voitti kauden avausottelunsa kotihallissaan lopulta 2–1 (1–0,1–0,0–1). Karel Vejmelka teki kojooteille 32 torjuntaa. Mullett Areena oli loppuunmyyty. Paikalla oli 4600 katsojaa.

NY Rangersin Kaapo Kakko teki kauden ensimmäisen osumansa Seattle Krakenia vastaan. Suomalaishyökkääjä onnistui ottelun toisen erän puolivälin jälkeen ja vei maalillaan Rangersin 2–1-johtoon. Lopulta Rangers voitti vieraissa 4–1(1–1,2–0,1–0). Kakon tehot ovat nyt 1+1 ja NHL-pisteitä on nyt uralla kerätty runkosarjassa jo 100.