Verstappen nousi voittoon Austinissa – Bottas hännillä

22.10.2023 23:44

Formula 1

Max Verstappen otti jo kauden 15. voittonsa Austinin GP:ssä sunnuntaina.

Red Bullin supertähti lähti kisaan kuudennesta lähtöruudusta, mutta hivuttautui koko ajan kohti kärkeä. Hän nousi toiseksi Lewis Hamiltonin varikkopysähdyksen 21. kierroksella ja ohitti kisaa johtaneen Lando Norrisin 28. kierroksella.

Tämän jälkeen Verstappen oli hetkellisesti sivussa kärkipaikalta vain varikkopysähdysten aikana.

Verstappen takana käytiin mielenkiintoinen taistelu. Hamilton ajoi Norrisin kiinni ja ohitti McLaren-kuskin kierroksella 49. Hamilton pystyi supistamaan myös eron Verstappeniin maalissa 2,225 sekuntiin. Norris jäi Hamiltonista lopulta yli kahdeksan sekuntia.

Paalulta kisaan lähtenyt Charles Leclerc menetti johtopaikkansa Norrisille jo startissa. Leclerc kävi kovaa kisaa tallitoverinsa Carlos Sainzin kanssa. Sainz ohitti lopulta Leclercin kierroksella 50 ja Leclerc joutui päästämään loppukierrosten aikana vielä ohitseen myös Red Bullin Sergio Perezin.

14. ruudusta lähtenyt Valtteri Bottas menetti lähdössä kaksi sijaa, mutta pystyi nostamaan sijoitustaan kisan aikana samaiset kaksi sijaa ja oli lopputuloksissa 14:s. Tilanne ei kuitenkaan ollut todellisuudessa yhtä iloinen, sillä Bottaksen sijoitusta nosti Esteban Oconin, Oscar Piastrin ja Fernando Alonson keskeytykset.

Lisäksi Bottas pääsi kisan keskivaiheille tallikaverinsa Guanyu Zhoun ohi tallimääräyksellä.