Armia palasi NHL-jäille – teki heti tärkeän maalin

29.10.2023 08:23

Hymyilyttää. Joel Armian kausi jatkui vihdoin NHL:ssä.©AHE

Joel Armia nostettiin Montreal Canadiensin pelaavaan kokoonpanoon lauantaina. AHL:stä vauhtia hakenut hyökkääjä kiitti luottamuksesta ja iski kauden ensimmäisen maalinsa kolmannessa erässä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Armian 3–3-tasoitus venytti ottelun jatkoajalle ja lopulta rankkareille, joilla Montreal korjasi 4–3 (1–1,1–2,1–0,1–0) voiton ottelusta. Syötön Armian maaliin antoi Kaiden Guhle.

Ratkaisun veti Nick Suzuki. Jake Allen taiteili Montrealin maalilla peräti 42 torjuntaa.

Armia pelasi ottelussa nelosketjussa yhdessä Michael Pezzettan ja Jake Evansin kanssa. Peliaikaa Armialle kertyi melkein 15 minuuttia ja laukauksia kolme.

(Juttu jatkuu X:n jälkeen…)

Montreal haluaisi tästä miehestä eroon…

Nikolas Matinpalo pelasi ensimmäiset minuuttinsa Ottawa Senatorsin paidassa ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan vieraissa. Peliaikaa kertyi reilut kahdeksan minuuttia, tehoja ei tullut. Joonas Korpisalo torjui huikeat 40 kiekkoa ja Pittsburgh taipui lopulta maalein 2–2 (0–2,1–1,1–2).

Juuse Saros torjui Nashville Predatorsin maalilla 33 kiekkoa. Joukkue voitti lopulta Toronto Maple Leafsin kotonaan jatkoajalla maalein 3–2(1–1,1–1,–0–0,1–0). Ratkaisuosumasta vastasi Roman Josi. Teemu Pärssinen pelasi noin kymmenen minuuttia ilman tehopinnoja.